Įtampa ministerijoje neslūgsta: planuoja atvykti J. Petrauskienė | kl.lt

ĮTAMPA MINISTERIJOJE NESLŪGSTA: PLANUOJA ATVYKTI J. PETRAUSKIENĖ

Streikuojant daliai mokytojų, Švietimo ir mokslo ministerijos (ŠMM) patalpose po penktadienio vakaro tebėra 15 mokytojų, šeštadienio popietę į ministeriją leista įeiti dar tiek pat kolegų. Sutarta, kad nuolat patalpose galėtų būti 30 pedagogų, tai BNS patvirtino Seimo narys Tomas Tomilinas.

BNS žiniomis, į ministeriją šeštadienį turėtų atvykti ir ministrė Jurgita Petrauskienė.

Streikuojančių mokytojų lyderis Švietimo darbuotojų profsąjungos pirmininkas Andrius Navickas tikisi, kad su pedagogais ministerijoje bus leista susitikti ir mokslininkams.

„Na, sakykime, kad bent 30 mokytojų galėtų laukti derybų pasiruošę, žada mokslininkai, medikai atvykti, norime, kad būtų galimybė su jais susitikti ir pasibendrauti, jie gal neužsibūtų ilgai (...) Negi mums bendrauti per atidarytus langus?“ – ŠMM fojė BNS sakė A. Navickas.

A.Navickas LRT Televizijai teigė, kad mokytojai ministerijoje visiškai laisvai judėti negali – iš pastato jie išleidžiami, tačiau atgal grįžti nebegali – apsauga nebeįleidžia.

Anot jo, mokytojams nakvoti ministerijoje sąlygos nėra geros, netgi išnešami baldai.

Prie ŠMM susirinko protestuojantys mokytojai

Dainiaus Labučio/ELTOS nuotr.

Pasak jo, mokytojai pasiruošę intensyvioms derybos ir bus ministerijoje tol, kol susitars.

Tęsiantis pedagogų streikams dėl etatinio mokytojų apmokėjimo ir didesnių algų, penktadienio pavakare keli šimtai mokytojų, juos palaikančių moksleivių ir kitų žmonių mitingavo prie Seimo.

Premjeras Saulius Skvernelis pirmadienį kviečiasi visas švietimo profsąjungas aptarti jų reikalavimų.

Vyriausybė taip pat inicijavo parlamentinių partijų susitarimą dėl švietimo sistemos gerinimo.

Jos duomenimis, visiems A. Navicko profsąjungos reikalavimams įgyvendinti reikėtų beveik 300 mln. eurų, o vien mokytojų atlyginimų koeficientų didinimas kainuotų maždaug 130 mln. eurų.

Pasak ministro pirmininko, naujas partijų susitarimas apimtų 2020–2025 metus, tačiau A. Navicko profsąjunga papildomo finansavimo mokytojų algoms ir kitiems dalykams tikisi jau kitąmet.

Dalies mokytojų streikai tęsiasi jau trečią savaitę.

Rašyti komentarą
Komentarai (36)

nuostabu

Kada lips pro SAM langus? Ar pro Odontologų rūmų langus dėl beprotiškų kainų? Ar ten Gabrielius su saldainiais dar nebuvo?:)

Bėda ta,

kad mokiniai yra, tokių kaip jūs, "tįvų" vaikai. Jūs juos auklėjate, ne mokytojai.

pasirodo kas per mokytojai,

musu mokytojai ,musu geda,kaip dirbi taip ir moka ,jeigu mokytojai lipa per langus,tai aisku is kur tai ismoko mokiniai begti is pamoku o paskui sako vaikai blogi nesimoko-oka jus ismoket ta ir turim ,tie kurie kelia riauses,nemoketi algos tegu ir toliau laipioja po medzius,
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS