Pakelės kavinėse – nemažai higienos pažeidimų | kl.lt

PAKELĖS KAVINĖSE – NEMAŽAI HIGIENOS PAŽEIDIMŲ

  • 1

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) sustiprino kontrolę pakelės kavinėse, kitose viešojo maitinimo įmonėse, turgavietėse, kioskuose, maistą vežančio transporto priemonėse. Tarnybos vadovo teigimu, tikrintose pakelės kavinėse rasta nemažai pažeidimų, daugiausiai jų susiję su higienos reikalavimų nesilaikymų.

„Patikrinus objektus pažeidimų yra labai nemažai. Tai yra higienos pažeidimai: daug musių, pasibaigę galiojimo laikai, blogai išplauti indai. Labai paprasti ir elementarūs dalykai, kuriuos kiekviena šeimininkė be jokių mokslų žino, kad reikia padaryti. Tiesiog tai yra aplaidumas, žmonių neatsakingumas ir verslo netoliaregiškumas“, - interviu LRT radijui sakė VMVT vadovas Jonas Milius.

Anot jo, dėl to kalti ne tik verslininkai, bet ir patys vartotojai.

„Galime kaltinti ne vien gamintojus, bet ir patį vartotoją. Vartotojai kartais tikrai yra neišrankūs, kartais nori labai daug pavalgyti ir nesvarbu kaip pavalgyti“, - kalbėjo J.Milius.

Per pastarąsias tris savaites VMVT patikrino 35 iš 42 pakelės kavinių ir užeigų, veikiančių šalia pagrindinių magistralinių kelių Vilnius – Kaunas – Klaipėda ir Vilnius – Panevėžys. Labai gerai įvertintos beveik 60 proc. šių maitinimo įmonių, bet pasitaikė ir nesilaikančių savikontrolės ar higienos reikalavimų – tokie pažeidimai sudarė daugiau kaip pusę visų nustatytų pažeidimų.

Tarnybos teigimu, dažniausiai įmonėse trūko tvarkos, buvo nevalyta šaldymo įranga, gamybos inventorius ir patalpos, trūko plovimo, dezinfekavimo priemonių, netinkamai tvarkytos maisto atliekos. Kai kuriose įmonėse  aptikta neženklintų pusgaminių ir maisto produktų, netinkamai laikomų žaliavų, produktų su pasibaigusiais tinkamumo vartoti terminais, pasitaikė ir patiekalų ruošimo technologijų nesilaikymo atvejų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kęstas Br.

Kodėl reklamuojamas maistas visada skanus? Yra trys paprasčiausi būdai pagerinti skonį: padidinant arba cukraus, arba riebalų, arba druskos koncentraciją (arba kokią nors kombinaciją iš šių trijų). Maistas, kuris yra reklamuojamas Maximoje ar kitose parduotuvėse, kaip sveikas maistas, dažniausiai turi daugiau cukraus, jei yra neriebus. Valgant šį tariamai sveiką maistą, gauname kartais net keturiasdešimt šaukštelių cukraus per dieną. Yra filmas apie blogai pasibaigusį bandymą maitintis tokiu tariamai sveiku maistu (gal kas pageidaujate turėti riebalines kepenis?) Išeitis viena: patiems užsiauginti sau maistą, arba bent jau patiems pasigaminti sau maistą iš gamtos sukurtų sudedamųjų dalių. Aišku, tam reikia darbo ir laiko, ir toks mūsų pagamintas maistas turės mažiau cukraus, riebalų ir druskos, todėl nebus toks skanus, kaip reklamuojamas. Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika

SUSIJUSIOS NAUJIENOS