J. Šiugždinienė dalyvauja ES švietimo ministrų taryboje Briuselyje | kl.lt

J. ŠIUGŽDINIENĖ DALYVAUJA ES ŠVIETIMO MINISTRŲ TARYBOJE BRIUSELYJE

  • 3

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė dalyvauja Europos Sąjungos (ES) švietimo jaunimo, kultūros ir sporto tarybos posėdyje Briuselyje.

Pirmadienį ES švietimo ministrai turėtų priimti rekomendaciją dėl veiksmingų būdų pasiekti gerų mokymosi rezultatų, kurių tikslas – sumažinti mokyklos ir profesinio mokymo įstaigų nebaigusių asmenų skaičių ir prastus pagrindinių įgūdžių rezultatus.

Taip pat bus tvirtinamos išvados dėl gerovės skaitmeninio švietimo srityje rėmimo, nagrinėjama, kaip skaitmeninėje mokymosi aplinkoje būtų galima kuo labiau padidinti besimokančiųjų potencialą ir gerinti jų savijautą ir užtikrinti gerovę, pranešė ministerija.

ES ministrai taip pat dalyvaus politiniuose debatuose apie Rusijos karo Ukrainoje įtaką švietimui, bus diskutuojama, kaip Europos švietimo erdvė gali padėti šalinti ir švelninti tokių krizių poveikį švietimui ir mokymui.

Antradienį planuojama tvirtini išvadas dėl tvarios ir prieinamos sporto infrastruktūros.

Ministrai išsakys šalių pozicijas, kaip sporto sektorius gali prisidėti prie šių krizių sprendimo ir padėti sukurti stipresnę bei atsparesnę Europą ir koks ES, jos valstybių narių vaidmuo šiame procese, kaip galima šias krizes paversti galimybėmis sporto sektoriuje ir kokių planų ar gerosios praktikos pavyzdžių valstybės narės turi.

Šiuose debatuose dalyvaus ir UEFA prezidentas Aleksanderis Čeferinas bei Čekijos krepšinio federacijos prezidentas Jiris Welshas (Jiržis Velšas).

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Pilietiškas

Tik Briuseliui ir tinka - iš Lietuvos švietimo sistemos iškritusi visai!

ES MINISTRAI PAŠIURPS...

Atvyks į Briuselį "šedevrų" - "šedevras". Ji ne tik švietimo, mikslo bet ir sporto ministrė. Europa tokių "specialistų" dar nematė....

Laukim \\\\\.../////

viko blogiausio nuo tos lanzb'koncervinės "švietėjos".Tautos nelaimė.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS