JAV čekiai nuo pavasario Lietuvoje nebebus gryninami | kl.lt

JAV ČEKIAI NUO PAVASARIO LIETUVOJE NEBEBUS GRYNINAMI

  • 1

Nė vienas Lietuvoje veikiantis komercinis bankas nuo kovo nebegrynins iš JAV atsiųstų čekių, informuoja portalas 15 min.lt.

Pasak portalo didžiausia problema yra ta, kad JAV mokesčių permokas grąžina banko čekiais, kuriuos atsiunčia į Lietuvą, o juos Lietuvoje išgrynina vienintelis SEB bankas, kuris nuo kovo 13 dienos nebeteiks tokios paslaugos. Anksčiau čekius Lietuvoje išgrynindavo ir kiti komerciniai bankai, tačiau, motyvuodami, kad paslauga nėra labai populiari, ją nutraukė.

SEB čekius, siunčiamus iš JAV, laiko rizikingais. „Užsienio banko čekis, kaip mokėjimo priemonė, yra rizikinga paslauga dėl galimo čekių panaudojimo sukčiavimo tikslais. Todėl klientams siūlome rinktis alternatyvias atsiskaitymo priemones, pvz., tarptautinį lėšų pavedimą“, – rašoma SEB banko 15 min.lt atsakyme.

Lietuvos bankas neturi teisės nurodyti bankams teikti užsienyje išduotų inkasavimo paslaugų. Banko specialistai rekomenduoja inkasuoti JAV išduotą čekį JAV bankuose, o lėšas į Lietuvą persiųsti kitais būdais (pvz., atliekant mokėjimo pavedimą iš JAV į gavėjo mokėjimo sąskaitą Lietuvoje).

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

bLAKE

PYYYDERAI BANKININKAI EILINĮ KARTĄ PISSA PROTĄ LIETUVIAMS, O LIETUVOS BANKAS APSIMETA ŠLANGA. REIŠKIA JEI GAVAI MOKESČIŲ GRĄŽINIMO ČEKĮ IŠ JAV VYRIAUSYBĖS, TAI TURI VĖL VAŽIUOTI Į JAV, KAD JĮ IŠGRYNINTUM, AR SIŲSTI APDRAUSTU PAŠTU IR RIZIKUOTI PRARASTI PINIGUS?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS