Jonava po dvejų metų tikisi turėti naują baseiną | kl.lt

JONAVA PO DVEJŲ METŲ TIKISI TURĖTI NAUJĄ BASEINĄ

Jonavos valdžia per dvejus metus ketina pastatyti naują baseiną, o investicijos sieks 3,5-4 mln. eurų.

Pasak rajono savivaldybės administracijos direktoriaus, dabartinis baseinas neatitinka poreikių, todėl miestui reikia naujo.

Valdas Majauskas sako, kad dabar baseinas neatitinka reikalavimų, jo takelių ilgis nesiekia 25 metrų.

„Jonavos žmonės nori maudytis, plaukioti ir nueiti į SPA zoną, bet turimas baseinas labai mažas ir nepatenkina žmonių poreikių, todėl buvo priimtas sprendimas, jog reikia naujo baseino“, – BNS sakė V. Majauskas.

Anot jo, šiuo metu vyksta projektavimo konkursas, darbams tikimasi išleisti nuo 3,5 mln. iki 4 mln. eurų. Administracijos direktorius sako, kad didžiąją dalį lėšų turėtų padengti savivaldybė, tačiau taip pat tikimasi valstybės ar fondų paramos.

Jonavos žmonės nori maudytis, plaukioti ir nueiti į SPA zoną, bet turimas baseinas labai mažas ir nepatenkina žmonių poreikių.

„Statybas didžiąja dalimi planuojame padengti savivaldybės lėšomis, tačiau, jeigu pasiseks pretenduoti į kažkokius fondus ar paramas, tai mes ta galimybe pasinaudosime“, – teigė V. Majauskas.

„Gal gausime šiek tiek paramos iš valstybės, nes tai yra sporto infrastruktūros dalis, o valstybė yra linkusi finansuoti tokias veiklas. Jeigu gausime lėšų, tai atitinkamai lengviau būtų planuoti mūsų biudžetą”, – pridūrė jis.

Tuo metu senojo baseino Jonavos kūno kultūros ir sporto centre likimas dar nenuspręstas – V. Majauskas sako, kad sprendimas bus priimtas įvertinus jo poreikį.

„Jeigu matysime, kad jis (baseinas – BNS) yra perteklinis, tai tiesiog uždarysime, bet jeigu matysime, kad yra poreikis baseiną išnaudoti sportui ar plaukimo pamokoms, tai išlaikysime abu“, – teigė administracijos direktorius.

Kalbėdamas apie naujo baseino išlaikymo kaštus, jis teigė, kad šiuo metu juos sunku prognozuoti – viskas esą priklausys nuo lankytojų srauto.

Centriniame viešųjų pirkimų portale baseino projektavimo ir priežiūros konkursas paskelbtas rugsėjo 3 dieną.

Planuojama, kad Žeimių gatvėje, greta Joninių slėnio bei Jonavos sporto arenos, turėtų iškilti vieno aukšto baseino pastatas su keturiais 25 metrų plaukimo takeliais, SPA zona, pirtimis.

Konkursą laimėjusi įmonė turės suprojektuoti pastatą, o vėliau atlikti statybos priežiūrą. Pasiūlymus konkursui galima teikti iki spalio 8 dienos.

Pastaruoju metu naujus baseinus stato ar žada statyti ne vienas Lietuvos miestas. Šiais metais naujas baseinas su 8 plaukimo takeliais buvo atidarytas Palangoje, praėjusiais – Vilniaus Fabijoniškių rajone bei Klaipėdoje. Taip pat Vilniuje šiuo metu yra statomas Lazdynų baseinas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Na čia

Tai jau nereikia jokių baseinų

4 takai

Yra niekas. Nesakau, kad reikia 50 metrų, bet 4takuose gerai plaukti neišmoks niekas. Treneriai gali dirbti baseine turinčiam bet 6 takus. Visa kita yra nesusipratimas. Kodėl šito niekas nepaaiškina? Beje, varžybos pamirškite. Nebus varžybose vaikų, nebus plaukimo kultūros. Čia kaip pastatyti stadioną mažesnį nei reikia Su vienais vartais.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS