K. Brazauskienė teisme reikalauja per 100 tūkst. už nesumokėtą rentą | kl.lt

K. BRAZAUSKIENĖ TEISME REIKALAUJA PER 100 TŪKST. UŽ NESUMOKĖTĄ RENTĄ

Prezidento Algirdo Mykolo Brazausko našlė Kristina Brazauskienė reikalauja priteisti per 100 tūkst. eurų kompensaciją už negautą našlės rentą, skelbia LNK žinios.

Tokį reikalavimą teisme K. Brazauskienė pateikė praėjus ketveriems metams nuo Konstitucinio Teismo (KT) išaiškinimo, kad prezidento sutuoktiniai negali turėti privilegijų.

Pasak K. Brazauskienės advokato Gintaro Černiausko, reikalaujama suma apima laikotarpį nuo prezidento A. Brazausko mirties 2010-aisiais iki 2014-ųjų KT išaiškinimo, kad renta jai nepriklauso. Iš viso prašoma priteisti  95 tūkst. eurų žalos ir 18 tūkst. eurų palūkanų.

Konstitucinis Teismas 2014 metais paskelbė, kad prezidento našlės rentą įtvirtinanti įstatymo nuostata prieštarauja Konstitucijai.

Buvęs KT teisėjas Vytautas Sinkevičius televizijai teigė, kad pripažinus įstatymą antikonstituciniu, iš jo nekyla jokie teisėti lūkesčiai, todėl K. Brazauskienės reikalavimai nepagrįsti.

Prezidento našlių rentos klausimas KT buvo sprendžiamas, kai mirus prezidentui A. M. Brazauskui jo našlė 2010 metais pateikė Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai prašymą skirti prezidento našlės rentą. K.Brazauskienė tuomet nurodė neturinti draudžiamųjų pajamų, tačiau ji neslėpė valdanti didelės vertės turtą.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (39)

Gražina

Brazausko našlė! Prezidento našlė! Argi? Tik vienas argumentas.Jie "susituokė" dar neįvykus skyryboms su p.Julija. Ar tokia santuoka galioja?

Anonimas

Tautos geda

Adas , neblogas statybininkas

Besarmatė buržujė . Daro gėdą ir savo sūnui Butrimui , ir Brazauskaitėms.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS