Kada verta surašyti testamentą? | kl.lt

KADA VERTA SURAŠYTI TESTAMENTĄ?

Testamento surašymas Lietuvos darosi vis populiaresnis. Kada verta jį surašyti? Apie LRT TELEVIZIJOS laidoje „Laba diena, Lietuva“ pasakoja VU Teisės klinikos direktorė dr. Vida Petrylaitė.

Kaip ir daugelyje valstybių, Lietuvos žmonės vis dažniau ryžtasi sudaryti testamentą. Anot V. Petrylaitės, tam dažniausiai ryžtasi jaunesni žmonės. Specialistė pasakoja, kad prieš surašant testamentą verta pasvarstyti, ar tikrai jo reikia.

Kuo turto daugiau, kuo jis įvairesnis, tada tikrai reikia galvoti apie turto surašymą. Jeigu jau turime turto, paveldėtojų pagal įstatymą gali būti daug, taigi testamentu galime sureguliuoti, kuris kiek turto gauna“, – pasakoja V. Petrylaitė.

Jos žodžiais, kaip paskirstyti savo turtą – kiekvienas gali pasirinkti pagal poreikius. „Testamentu galiu pasirinkti paveldėtojus pagal save, o ne tuos, kuriuos numato Įstatymas: pavyzdžiui, palikti turtą ne giminaičiui, o draugui, organizacijai ar pan.“, – aiškina teisininkė.

Daugiau apie tai – LRT TELEVIZIJOS laidos „Laba diena, Lietuva“ reportaže.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Dalia

kam rasyti ta testamenta dar jaunam amziuje, kiek turiu pazystamu , kurie uzrase turta dar gerokai sveiki, brandaus amziaus budami ir apie surasyma paskelbia savo vaikams, tai tie nustoja aplamai rupintis tais , kurie uzrase ta turta, o dar negink Dieve atsiranda koks "geradaris" turto pavedetojas ir ikalba jau uzrasyta turta parduoti, kitiems pavedetojams net nezinant, na ir prasideda, mano manymu geriau uzdirbkime ta turta savo rankomis ir te jis lieka po mirties kam priklauso, arba naudokime ta turta kuno naikinimui, kaip rode per TV apie nepilno proto senole.

Hm

O ar verta iš viso jį rašyti, jei paveldėtojams apie paveldėjimą nepranešama, pagal įstatymą patys privalo kreiptis per nustatytą ribotą laiką. Normaliose valstybėse testamentu nurodytų paveldėtojų kartais net labai ilgai ieškoma, ten nors aišku, už ką testatoriai notarams pinigus moka. O pas mus žmogus gali net nesužinoti, kad jam kažkas užrašyta.

Patyręs

Vistiek notarai mirusios valios nepaiso ir taiko savas normas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS