Kaip antstolio laišką paversti gera žinia? | kl.lt

KAIP ANTSTOLIO LAIŠKĄ PAVERSTI GERA ŽINIA?

  • 3

Iš antstolio dovanų nesitikima, todėl vokas su antstolio siunčiamais dokumentais dažnai net neatplėštas keliauja į šiukšlių dėžę.

Antstolė Asta Stanišauskaitė sako, kad toks atsainus elgesys žmonėms nuostolingas. Ji pataria su antstolio siunčiamais laiškais elgtis taip pat rūpestingai kaip su pinigais: juk pinigų neišmetame, norėdami sutaupyti.

Antstolio siunčiama informacija skolininkui padeda įvykdyti prievolę palankiausiu būdu, apsaugant savo teises ir interesus. Todėl vertėtų šiuos laiškus labai atidžiai perskaityti, o kilus klausimų – susisiekti su antstolio kontora. Radus pranešimą apie registruotą laišką iš antstolio kontoros, taip pat geriau nedelsiant jį atsiimti pašto skyriuje arba kreiptis į antstolio kontorą.

Pavyzdžiui, antstolio siunčiamas raginimas suteikia galimybę atsiskaityti geruoju ir išvengti ne tik priverstinių teisinių procedūrų, bet ir didesnių skolos išieškojimo išlaidų. Atsiskaičius per raginime nustatytą terminą, nereikia mokėti atlygio antstoliui. Priverstinis procesas pradedamas tik tada, kai skolininkas nesumoka skolos ar baudos per įstatymų nustatytus terminus ir nepasinaudoja galimybėmis jų mokėjimą atidėti ar išdėstyti.

Bendradarbiauti su antstoliu naudinga ir priverstiniam procesui jau vykstant. Tai apsaugo nuo darbo užmokesčio, pašalpos apribojimo ar panašių netikėtumų. Antstoliui gavus informaciją apie gaunamų lėšų kilmę, nustatoma tam tikra piniginių lėšų suma, kurią skolingas žmogus gali laisvai naudoti būtiniausioms reikmėms.

Netgi tuo atveju, kai dengiant skolą tenka realizuoti asmens turtą, skolininkas turi galimybę pasirūpinti naudingesnėmis sąlygomis, iki varžytynių pasiūlydamas antstoliui savo pirkėją. Taip išvengiama varžytinių, atsiranda galimybė turtą parduoti su atpirkimo teise arba tartis dėl parduoto turto nuomos.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

to tam kuris rase astai

ne laisko siuntimas o antstoliu kontoros darbas kainuoja laiko siuntimas , 1.20 arba 1,75, visa kita bylos uzvedimas dokumentu parengimas . Reiktu pirma isivaizduot kiek del jusu skolos atsiranda darbo. Geriau skolu neturet :)

to astai stanisauskaitei

anstoliai vienarankiai banditai,kuriu laisko siuntimas kainuoja keliasdesimt euru,apie uzdarbi puse sumos nuo skolos =atlygis vienarankiam banditam

Anonimas

Surukyti kaseka po to visos zinios geros

SUSIJUSIOS NAUJIENOS