Kaip netapti vagių „masalu“? | kl.lt

KAIP NETAPTI VAGIŲ „MASALU“?

  • 0

Artėjantis ruduo – ypač patrauklus laikas vagims. Jie žino, kelintą valandą keliaujame į darbus, kada išleidžiame savo vaikus į darželius ir mokyklas – juk tada namai visą dieną lieka tušti.

Įsilaužti į nesaugomą būstą užtrunka tik minutę. Kaip užkirsti kelią ilgapirščiams ir apsaugoti savo turtą, pataria saugos įmonės „Mano sauga“ specialistai.

Kada didžiausias „darbymetis“ ilgapirščiams?

Remiantis Informatikos ir ryšių departamento parengtu Nusikalstamų veikų žemėlapiu, Vilniuje nuo šių metų pradžios iki liepos pabaigos užregistruotos net 527 vagystės iš gyvenamųjų patalpų. Pernai, tuo pačiu laikotarpiu užfiksuota dar daugiau – 587 vagystės, iš jų net 306 padarytos per vasarą. Pernai rudenį vagysčių iš sostinės gyvenamųjų namų skaičius siekė tiek pat, kiek ir vasarą.

Kituose didžiuosiuose Lietuvos miestuose situacija panaši. Kaune per šiuos metus iki liepos pabaigos užfiksuotos 398 vagystės iš gyvenamųjų namų, o šią vasarą, kuri dar nesibaigė – 86 vagystės iš būstų. Pernai rudenį Kaune užregistruoti net 269 namų apiplėšimai. Klaipėdoje per šiuos metus užregistruotos 183 vagystės iš namų, o pernai rudenį – 122.

Iš pateiktų skaičių matyti, kad rudenį vagys nenurimsta. Augantį nusikaltimų skaičių gali sustabdyti tik budrūs gyventojai, žinantys, kokių apsaugos priemonių reikia imtis.

Skaudi pamoka privertė griebtis veiksmų

Deja, tik įvykus nelaimei suprantame, kaip nesaugu palikti namus be priežiūros.

„Grįžau su vaikais po atostogų Nidoje ir pamačiau sulaužytą durų rankeną. Supratau, kad į mano butą bandė įsilaužti. Klausiau kaimynų, ar jie pastebėjo kažką įtartino, bet jie taip pat nebuvo namie. Baisu net pagalvoti, kokius namus galėjau rasti grįžusi. Bijodama, kad tai nepasikartotų, iškart užsisakiau būsto apsaugos paslaugą. Dabar būsiu rami“, – savo patirtimi dalijosi vardo viešinti nepanorusi kaunietė.

„Paprastai, gyventojai kreipiasi į mus ir užsisako būsto apsaugos paslaugą, kai jau nukenčia nuo vagių. Iki to laiko jie mano, kad gyvena saugiai“, – teigia saugos tarnybos „Mano sauga“ tarnybos vadovas Arūnas Lobanovas.

Saugos tarnybos darbuotojai pastebi net ir tokius atvejus, kai per žiūronus nužiūrimas durų kodas, namuose esančio seifo vieta ir jo kodas, o tada vagystė padaroma per minutę.

Name įrengta apsaugos sistema ir signalizacija ne tik išgąsdins vagis, bet ir perspės kaimynus apie tykantį pavojų. Apsaugos sistema reaguoja į visus pavojaus signalus ir perduoda informaciją saugos tarnyboms, kurios savo ruožtu operatyviai reaguoja į kiekvieną iškvietimą. Pastebėję įrengtas kameras ar signalizaciją name, vagys keičia savo planus ir renkasi tuos namus, kurie nėra apsaugoti.

Būtent todėl šiandien yra geriausias laikas užsisakyti būsto apsaugą – sako saugos tarnyba „Mano sauga“. Nuo rugpjūčio pirmos, užsisakę profesionalią būsto apsaugą, už pirmus 2 mėnesius nemokėsite. Akcija galioja iki spalio 31 dienos.

Saugos tarnyba „Mano sauga“ klientams siūlo profesionalią turto apsaugą. Montuojama moderni apsaugos ir priešgaisrinės signalizacijos įranga, aukštos kokybės Full HD raiškos vaizdo stebėjimo kameros diegiamos daugiabučių laiptinėse, individualių namų prieigose, komerciniuose objektuose, statybose, siūlomi kiti apsaugos sprendimai. Įmonė ne tik užtikrina turto apsaugą ir stebėjimą visą parą, bet ir operatyvų greitojo reagavimo grupių reagavimą į iškvietimus.

GALERIJA

  • Kaip netapti vagių „masalu“?
Įmonės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS