Kalėjimų sistemą per pertvarką paliko 76 darbuotojai | kl.lt

KALĖJIMŲ SISTEMĄ PER PERTVARKĄ PALIKO 76 DARBUOTOJAI

Iš reformuojamo Kalėjimų departamento, kuris sausio 1-ąją tapo Lietuvos kalėjimų tarnyba, pasitraukė 76 darbuotojai, iš jų 56 pareigūnai.

Lietuvos kalėjimų tarnyboje dirba 2718 darbuotojai, šiuo metu yra laisvos 529 pareigybės.

Didžioji dalis tarnybą palikusių žmonių – 43 pareigūnai – turėjo įstatyme numatytą teisę į pareigūno pensiją ir pertvarkos metu pasinaudojo papildomomis socialinėmis garantijomis, BNS pranešė įstaiga.

Pertvarkos įgyvendinimo metu įspėjimo lapeliai dėl naikinamų pareigybių buvo įteikti įstaigų vadovams, jų pavaduotojams ir įstaigų patarėjams, struktūrinių padalinių viršininkams, bei darbuotojams, kurių pareigybės naikinamos (pvz. toje pačioje įstaigoje sujungiant du iki tol veikusius padalinius).

„Mes praradome puikius specialistus, kurie šiai sistemai atidavė daug metų, jie galėjo dar dirbti ne vienus metus, mes juos praradome, jie išėjo“, – BNS sakė Lietuvos ikiteisminio tyrimo įstaigų profesinės sąjungos pirmininkas Kęstutis Pauliukas.

Tačiau Lietuvos kalėjimų tarnyba teigia, kad visiems 419 darbuotojų, kuriems buvo įteikti įspėjimo lapeliai, buvo pasiūlyta užimti pareigas iš viešai paskelbto laisvų pareigybių sąrašo ir jie galėjo pasirinkti priimtiniausią alternatyvą pagal turimą kvalifikaciją, kompetencijas bei patirtį.

Visiems pageidaujantiems buvo suteiktas laikas darbo metu naujo darbo paieškoms.

Mes praradome puikius specialistus, kurie šiai sistemai atidavė daug metų, jie galėjo dar dirbti ne vienus metus, mes juos praradome, jie išėjo.

Darbuotojai iki pat pernai gruodžio 30 dienos sprendė dėl savo tolimesnės karjeros, teigia tarnyba. Vieni pasirinko toliau tęsti savo tarnybą bei darbo santykius bausmių vykdymo sistemoje, kiti – paliko sistemą gaudami visas įstatymuose numatytas socialines garantijas, tai yra išeitines išmokas, išmokas už nepanaudotas atostogas ir panašiai.

Anksčiau įstaiga teigė, jog visų bausmių priežiūros įstaigų reorganizavimas į vieną juridinį asmenį, Lietuvos kalėjimų tarnybą, užtikrins efektyvesnį ir dinamiškesnį veiklų administravimą, didesnį saugumą visuomenei, pakartotinio nusikalstamumo prevenciją ir vienodos praktikos taikymą organizuojant įstaigos darbą, korupcijos mažėjimą.

Nuo sausio 1 dieną darbą pradėjusiai Lietuvos kalėjimų tarnybai keliami tikslai sukruti geresnes darbo sąlygas darbuotojams, kurti patrauklesnę bausmių vykdymo sistemos pareigūno profesiją, subalansuoti darbo krūvį, įdiegti vieningą personalo motyvavimo sistemą, sutrumpinti sprendimų priėmimo grandinę.

„Bausmių vykdymo sistemos darbo kultūros pakeitimas, kuris reikalingas tam, kad sistema kokybine prasme priartėtų prie vakarietiškų standartų“ ,– teigia Kalėjimų tarnyba.

Pasak jos, įgyvendinant bausmių vykdymo sistemos pertvarką, buvo orientuojamasi kuo daugiau darbuotojų išlaikyti sistemoje ir po pertvarkos.

Reforma buvo pristatyta visose Kalėjimų departamentui pavaldžiose įstaigose, pristatant darbuotojams numatytą pertvarką, kviečiant juos diskutuoti. Taip pat buvo dedamos visos įmanomos pastangos, kad darbuotojai žinotų aktualią informaciją, susijusią su pertvarka, teigia įstaiga.

Lietuvos įkalinimo įstaigose laikoma iki 5 tūkst. nuteistųjų, tai mažiausias įkalintųjų skaičius per visą šalies Nepriklausomybės laikotarpį.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Ten ne

darbuotojai,o tarnautojai! Nepainiokite darbo su valandu atbuvimu!

Bronislovas

O kas realiai ir dirbs...? Jauniems zmonems nera tikslo, tik senbuviams iki pensijos laika atbuti. Pravaziavimo kompensacija 8ct uz 1km, kai atvaziuoti ir gryzti kainuoja daug daugiau, kanceliariniu priemoniu niekad nedave, dirbi uz keliu zmoniu kruvi kur nera apmoka uz tai. Alga nekazka, ypac naujiems atejusiems, nes neturi prikaupe stazo reikalavimai dideli, tik ne algos. Valandu per daug isdirbi, siuncia i iseigines. Uniformu trukumas. Eiti dirbti, kad uzdirbti apie 900-1000€? Viskas tik daroma klientu labui, bet ne musu. O musu valdzia net nesistengia islaikyti darbuotoju, kad jie nepaliktu tarnybos!!!!

Susiprotejo iseiti

Pagaliau varkistams sąžine prabilo:) Išėjo nuo lovio:) Kai nėra ką semti tada ir kojos atsiranda.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS