KAM: nėra pagrindo nerimauti dėl pranešimų apie Baltarusijos pajėgų judėjimą Lietuvos pasienyje | kl.lt

KAM: NĖRA PAGRINDO NERIMAUTI DĖL PRANEŠIMŲ APIE BALTARUSIJOS PAJĖGŲ JUDĖJIMĄ LIETUVOS PASIENYJE

  • 5

Krašto apsaugos ministerija (KAM), reaguodama į viešojoje erdvėje pasirodžiusius pranešimus apie Baltarusijos karinių pajėgų judėjimą Lietuvos pasienyje, teigia, kad pagrindo nerimauti nėra.

„Baltarusija skelbia, kad šiuo karinių pajėgų patikrinimu reaguoja ir į Lietuvoje bei regione vykstančias nacionalines ir NATO pratybas. Karinė žvalgyba nuolat stebi ir vertina situaciją. Pagrindo nerimauti – nėra“, – ketvirtadienį išplatintame pranešime nurodė KAM.

Pasak ministerijos, šalis vykdo rutininį savo karinių pajėgų kovinį rengimą.

„Šiuo metu vyksta intensyviausias kovinis rengimas, jo metu Baltarusijos kariniai daliniai stebimi ir prie Lietuvos sienos. Padidėjęs aktyvumas stebimas visuose pagrindiniuose Baltarusijos poligonuose“, – pranešė KAM.

„Suintensyvėjęs aktyvumas pastebimas ir oro erdvėje. Taip pat yra pašaukta ir nedaug rezervistų, kurie jungsis į pratybose dalyvaujančius Baltarusijos kariuomenės dalinius“, – pridūrė ministerija.

ELTA primena, kad stebėsenos grupė „Belaruski Gayun“ paskelbė, jog praėjusią naktį Baltarusija į Ašmenos rajoną perkėlė 46 automobilių ešeloną su technika ir kariais. Tai ketvirtadienį pranešė portalas „15min“.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Na,o jei

baltarusiai,kokioje Smorgoneje,nufilmuos,kaip "uzeme Vilniu"!? Juk rodote mums tokiuos feikus,kaip Belgorodo sriti "uzeme rusu partizanai",nors video filmuotas Sumu srityje!

Ka

Kam per draudimas keista

Ka

Bet kam Arvydo iš jysk parduoves
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS