Kambodžos universitetų vadovai Lietuvoje mokosi, kaip gerinti mokslo kokybę | kl.lt

KAMBODŽOS UNIVERSITETŲ VADOVAI LIETUVOJE MOKOSI, KAIP GERINTI MOKSLO KOKYBĘ

Aštuonių Kambodžos universitetų rektoriai, prorektoriai ir dekanai į Lietuvą atvyko semtis patirties, kaip gerinti aukštojo mokslo kokybę. Šis vizitas yra Europos Sąjungos švietimo programos „Erasmus+“ dalis.

Dvidešimties asmenų delegacija iš Kambodžos Vilniuje lankysis Studijų kokybės vertinimo centre, taip pat Mykolo Romerio universitete, kuris ir dalyvauja minėtame „Erasmus+“ programos projekte.

Mykolo Romerio universiteto profesorė Žaneta Simanavičienė sako, kad Kambodžos universitetų vadovai labai gerai vertina Lietuvos pasiekimus aukštojo mokslo srityje.

„Svečiai iš Kambodžos atvyko pasisemti būtent gerosios praktikos aukštojo mokslo kokybės klausimais. Jie vertina, kad mes esame toli pažengę. Nors Lietuvos žiniasklaidoje būna kritikos dėl menkos studijų kokybės, iš tikrųjų pas mus kokybė nėra žema. Ne tik Mykolo Romerio universitete, bet ir kituose universitetuose“, - Eltai sakė Ž. Simanavičienė.

Pasak Ž. Simanavičienės, svečiams iš Kambodžos bus pristatyta, kaip Lietuvoje valstybiniu lygiu yra reguliuojama aukštojo mokslo sistema, kokią vietą pagal studijų kokybę Lietuva užima tarp kitų Europos šalių, kaip yra užtikrinama tiek išorinė, tiek vidinė studijų kokybė.

„Mes laikomės visų Europos Sąjungos rekomendacijų. Kiekvienas Lietuvos universitetas turi savo vidaus reglamentą dėl studijų kokybės, jo laikosi. Esame visą laiką vertinami tiek išorės, tiek vidaus ekspertų“, - sakė Ž. Simanavičienė.

Šiame „Erasmus +“ programos projekte, be Lietuvos, dar dalyvauja Švedija, Rumunija ir Ispanija. Kambodžos universitetų vadovai patirties studijų kokybės klausimais semiasi iš visų šių šalių.

Statistikos departamento duomenimis, 2017-2018 mokslo metų pradžioje Lietuvos aukštosiose mokyklose studijavo 117,7 tūkst. studentų, iš jų universitetuose - 82,3 tūkst., kolegijose - 35,4 tūkst.

Praeitais mokslo metais iš visų studentų 7,3 tūkst. buvo užsienio šalių piliečiai, tai sudaro 6 proc. visų studentų. Palyginti su 2015-2016 mokslo metais, studentų užsieniečių padaugėjo 0,5 tūkst. (8 proc.), o palyginti su 2012-2013 m. - 1,5 karto. Daugiau negu pusė universitetuose ir kolegijose studijuojančių užsieniečių yra Europos šalių piliečiai, trečdalis studijuoti atvyko iš Azijos šalių.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

oho

kokie 'kieti' lietuviai.

zelemunčikas

Ilgai rausiausi atmintyje,bet prisiminiau-Kombodžos sostinė Penj Pniom,ką išvertus lietuviškai reiškia Kelmas Kelmu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS