Karinių oro pajėgų vadovybė reiškia užuojautą JAV kariams dėl piloto žūties | kl.lt

KARINIŲ ORO PAJĖGŲ VADOVYBĖ REIŠKIA UŽUOJAUTĄ JAV KARIAMS DĖL PILOTO ŽŪTIES

  • 10

Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų vadovybė reiškia užuojautą JAV kariams dėl naikintuvo piloto žūties.

Karinių oro pajėgų vadas pulkininkas Dainius Guzas užuojautą JAV Karinių oro pajėgų vadovybei, taip pat jų vadovams Europoje ir Afrikoje bei 48-ojo naikintuvų sparno vadovybei reiškia viso personalo vardu.

Šiaurės jūroje pirmadienį nukrito JAV naikintuvas „F-15C Eagle“, jo pilotas Kenethas Allenas rastas negyvas, jis žuvo vykdydamas įprastą mokymo misiją.

Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų teigimu, žuvęs JAV karys priklausė naikintuvų eskadrilei, kuri 2014 metų kovą, reaguojant į įvykius Rytų Ukrainoje, NATO oro policijos misija papildė šešiais naikintuvais „F-15C Eagle“.

Jais buvo sustiprintas Baltijos regiono oro erdvės saugumas, tai prisidėjo užtikrinant atgrasymą, taip pat kartu su naikintuvais atvyko ir papildomas personalas, skirtas aptarnauti atvykusiems orlaiviams.

„Greitas JAV karinių oro pajėgų reagavimas į situaciją ir suteikta apsauga negali būti pamiršta ir yra vertinama iki šių dienų“, – pranešime teigė D. Guzas.

„JAV karių atvykimas ir pagalba parodė, jog nesame vieni prieš nenuspėjamą kaimyną, o Lietuvos laisvė ir saugumas yra svarbūs mūsų sąjungininkams”, – sakė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Feliksas

Gaila,kad tik vienas

Cha

Net analogov...

Yla

Nuoširdžiausi užuojauta lakūno šeimai ir artimiesiems!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS