Kariuomenei perduoti amerikietiški snaiperiniai šautuvai, belgiški kulkosvaidžiai | kl.lt

KARIUOMENEI PERDUOTI AMERIKIETIŠKI SNAIPERINIAI ŠAUTUVAI, BELGIŠKI KULKOSVAIDŽIAI

  • 9

Stiprinant Lietuvos kariuomenės pajėgumus jai perduoti modernūs amerikietiški snaiperiniai šautuvai „Barrett“ ir pirmoji partija belgiškų kulkosvaidžių FN MINIMI.

Kaip ketvirtadienį informavo Krašto apsaugos ministerija (KAM), modernūs 12,7 mm kalibro (.50 BMG) „Barrett“ kariuomenei perduoti pirmą kartą, šie ginklai yra neatlygintina parama iš Jungtinių Valstijų (JAV) pagal 2021-aisiais sudarytą sutartį.

Pasak KAM, Lietuvos kariuomenė turi kiek kitokio „Barrett“ modelio M82A1 ginklų, taip pat tokio paties kalibro, tik kitų gamintojų snaiperinių šautuvų. Kariuomenei perduoti „Barret“ modeliai sveria 1,8 kilogramo, gali būti naudojami su garso slopintuvu.

Spalio pradžioje Lietuvos kariuomenei perduota ir pirmoji pagal 2023 metų pradžioje pasirašytą sutartį Belgijos ginklų gamintojų FN „Herstal“ S.A. kulkosvaidžių FN MINIMI 7.62 partija. 

Ministerija nurodo, kad šie kulkosvaidžiai yra modernesni ir lengvesni nei dabar Lietuvos kariuomenėje naudojami KSP-58, FN MAG, MG3.

FN MINIMI kulkosvaidį aptarnauti užtenka vieno kario vietoj dviejų karių, kurie aptarnaudavo senesnio modelio kulkosvaidžius KSP-58. Antrąją kulkosvaidžių partiją planuojama gauti gruodžio mėnesį.

GALERIJA

  • Kariuomenei perduoti amerikietiški snaiperiniai šautuvai, belgiški kulkosvaidžiai
Rašyti komentarą
Komentarai (9)

kaimo bernas

tai vyriausias karo vadas vėl gražų trafaretą eu lyderiams mala Pats guls į apkasą snaiperiams pridengti ar 9 mėnesius ruošti vaikai ?

ASDSFGGHGHJ

USA beret zudo ruski iki 2km

Ne perdave o

Slamsta pardave!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS