Kariuomenės „Spartan“ šeštadienį pargabens 35 Lietuvos piliečius | kl.lt

KARIUOMENĖS „SPARTAN“ ŠEŠTADIENĮ PARGABENS 35 LIETUVOS PILIEČIUS

  • 17

Lietuvos kariuomenės lėktuvas „Spartan“ šeštadienį iš Antalijos į Karinių oro pajėgų Aviacijos bazę Zokniuose turėtų pargabenti 35 Lietuvos piliečius, nurodė Nacionalinis krizių valdymo centras (NKVC).

Iš Antalijos orlaivis turėtų pakilti apie 14 val., Lietuvoje jis preliminariai turėtų leistis apie 19 val.

„Šiandien Lietuvos evakuacinis lėktuvas į gimtinę parskaidrins 35 keleivius, tarp kurių – penki vaikai“, – šeštadienį nurodė NKVC.

Centro teigimu, daugiau norinčių evakuotis iš Izraelio į Turkiją Lietuvos piliečių neatsirado.

Pasak Užsienio reikalų ministerijos (URM) atstovės Paulinos Levickytės, iš Antalijos į Zoknius išskrisiančių lietuvių gali būti ir mažiau.

„Dar nėra aišku, ar visi skris. Būna, kad paskutinę minutę jie persigalvoja, nes „Spartan“ skrydis yra labai ilgas“, – BNS šeštadienį teigė P. Levickytė.

Jos teigimu, būtent dėl to iš Turkijos į Lietuvą norą grįžti kariuomenės orlaiviu pareiškė tik 35 iš 95 šią savaitę juo iš Izraelio į Turkiją evakuotų Lietuvos piliečių.

Anot P. Levickytės, esant poreikiui NKVC padės pargabentiems Lietuvos piliečiams iš Zoknių grįžti į gyvenamąsias vietas – apie pagalbos poreikį šiuo metu informaciją renka Lietuvos ambasada Turkijoje.

NKVC pažymi, kad Izraelyje likę lietuviai pagalbos galės kreiptis į ten esančią Lietuvos ambasadą, kuri galės pateikti informaciją apie planuojamus skrydžius.

Šiuo metu evakuacinius skrydžius planuoja Latvija, Belgija bei kitos valstybės.

Penktadienio vakarą trečiojo evakuacinio skrydžio metu Lietuvos kariuomenės lėktuvas „Spartan“ iš Izraelio į Turkiją išgabeno 24 keleivius.

Pirmą evakuacinį skrydį „Spartan“ atliko trečiadienį, tąkart į Antaliją iš Tel Avivo atskraidinti 29 keleiviai, tuo metu per antrąjį skrydį penktadienio naktį iš Izraelio į Turkiją atgabenti 42 žmonės.

Kariuomenės „Spartan“ Turkijoje planavo budėti iki spalio 15 dienos, jeigu prireiktų evakuoti daugiau žmonių.

„Spartan“ pasitelktas grupuotei „Hamas“ praėjusį savaitgalį netikėtai užpuolus Izraelį.

„Hamas“ praėjusį savaitgalį įsiveržė į Izraelio teritoriją, vykdė raketų atakas. Izraelis surengė atsakomuosius smūgius Gazos Ruožui. Per konfliktą žuvo tūkstančiai žmonių tiek Izraelyje, tiek Gazos Ruože.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

>>>esu..

Pas mus demokratija.Runkelis turi teisę būti runkeliu.Su kuo ir sveikinu,runkeli.

AR

O kaip su dvigumom pilietybėm. AR IR JUOS PARSITEMPĖM.

esu runkelis

Čia komentaruose kažkoksai žiniuonis visiems siūlo kacapo vardą , norėčiau jį paklausti ar delnus seniai plovei ? Nesu rusafilas , bet ir rusofobu nebusou . Turiu savo nuomonę .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS