Kariuomenės vadas apie visuotinį šaukimą: tai nėra paprastas uždavinys | kl.lt

KARIUOMENĖS VADAS APIE VISUOTINĮ ŠAUKIMĄ: TAI NĖRA PAPRASTAS UŽDAVINYS

Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Valdemaras Rupšys teigia, kad privalomo visuotinio šaukimo į kariuomenę įgyvendinimas būtų socialiai teisingas sprendimas, tačiau, pasak jo, tai nėra paprastai įgyvendinamas uždavinys.

Kariuomenės vadas mano, kad, jei principinis sprendimas dėl privalomo visuotinio šaukimo visgi būtų priimtas, jam pasiruošti būtų įmanoma iki 2027 metų.

„Reikia žiūrėti balanso. Reikia racionaliai žiūrėti, negalima pasiduoti visiškoms emocijoms, kad ir kaip gražiai skambėtų. Visuotinis šaukimas turbūt socialiai būtų labai teisingas. Ar įgyvendinamas, tai turbūt turėtume labai gerai pasvarstyti, ar įmanoma tai įgyvendinti. Jeigu įmanoma įgyvendinti, tai mes ir kalbėkime apie tai“, –  portalui 15 min duotame interviu teigė V. Rupšys.

Visgi kariuomenės vadas teigia, kad reikia labai gerai apgalvoti, kaip visuotinis šaukimas būtų įgyvendinamas. Pasak V. Rupšio, „tai nėra paprastas uždavinys“.

„Faktas tas, kad ir dabar šaukimas nėra toks lengvas. Sakyčiau, kad dėl sąmoningumo žmonių, kad aš gavau šaukimo lapelį ir ateinu tarnauti, neieškau jokių priežasčių, kad nereiktų tarnauti, tai sakyčiau, kad nereiktų savęs apgaudinėti. Todėl turime dar numatyti visokius mechanizmus, kaip tą visuotinį šaukimą padaryti“, – sakė jis.

Visuotinis šaukimas turbūt socialiai būtų labai teisingas. Ar įgyvendinamas, tai turbūt turėtume labai gerai pasvarstyti.

V. Rupšys taip pat akcentuoja, kad, rengiant didesnes rezervo apimtis, reikėtų įvertinti ir didesnius subalansuotus karinės technikos įsigijimus, infrastruktūros plėtrą. Jis taip pat atkreipė dėmesį, kad net vieno modernaus kario pėstininko apginklavimas šiuo metu kainuotų 25 tūkst. eurų.

Lietuvos kariuomenės vadas teigia, kad, jeigu būtų priimtas principinis sprendimas įvesti privalomą visuotinį šaukimą, jam pasiruošti būtų įmanoma iki 2027 metų.

„Aš manau, kad 2027 metais būtų pakankamai logiška. Tai, mano galva, siejasi ir su mūsų planais įsteigti ir padaryti pagrindines investicijas arba infrastruktūrą išvystyti antrame poligone, tai yra Rūdninkų poligone“, – sakė V. Rupšys.

„Tai, turint Pabradės Silvestro Žukausko poligoną ir Rūdninkų poligoną, plius Gaižiūnų poligoną, tuos didžiuosius tris poligonus, jau būtų galima užtikrinti ir sąjungininkų, ir mūsų mokymą, aišku, panaudojant ir civilines teritorijas“, – pridūrė kariuomenės vadas.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Tadas

Axmat Sila!!!!

bliamba su jumoru--

..Jis taip pat atkreipė dėmesį, kad net vieno modernaus kario pėstininko apginklavimas šiuo metu kainuotų 25 tūkst. eurų. generolas-leitenantas Rupsys- na tikras "dolba-jbas" ? Pakvesk. visus lt mergickos i LT armija.. ir duok tem mergoms tos ..25 tuks.euru---grinais pinigais Mergos daug geriaj ( uz generola) zino- kur tos 25 tuks.euru savo labuj panaudoti :))

PASOL NAX.......visi labosrancu vojkos

paskuj ta rusu laiva....kartu ir xoxolu banderas galit pasiimt is paskos.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS