Kariuomenės vadas: vokiečių sąlygos dėl brigados dislokavimo Lietuvoje išlieka tokios pačios | kl.lt

KARIUOMENĖS VADAS: VOKIEČIŲ SĄLYGOS DĖL BRIGADOS DISLOKAVIMO LIETUVOJE IŠLIEKA TOKIOS PAČIOS

  • 6

Lietuvos kariuomenės vadas generolas Valdemaras Rupšys sako, kad Vokietija dėl nuolatinio brigados dislokavimo Lietuvoje nėra iškėlusi naujų sąlygų.

„Ne, jokių sąlygų nėra iškėlusi. Dabar vyksta tas vertinimas, visų variantų paskaičiavimas, kaip galėtų dislokuoti“, – žurnalistams sekmadienį sakė V. Rupšys.

„Sprendimas yra priimtas. Dabar yra specialistų rankose visi kiti darbai. Reikia apsispręsti, kada, kiek ir kur bus dislokuota“, – pridūrė jis.

Anot V. Rupšio, daugiau informacijos dėl brigados turėtų atsirasti iki rugsėjo pabaigos arba spalio vidurio.

Rusijai įsiveržus į Ukrainą, Lietuvos ir Vokietijos vadovai priėmė bendrą komunikatą dėl vokiečių brigados priskyrimo Lietuvai, taip pademonstruodami sąjungininkų vienybę.

Vis dėlto vėliau paaiškėjo, kad šalių pozicijos kiek skiriasi – Vilnius siekė, kad šis karinis vienetas šalyje būtų dislokuotas nuolat, o Berlynas manė, jog dalis pajėgų turėtų būti Lietuvoje, o dalis – Vokietijoje.

Vokietijos gynybos ministras Borisas Pistorius (Borisas Pistoriusas) per NATO viršūnių susitikimą Vilniuje žurnalistams sakė, kad Berlynas iki šių metų ketvirto ketvirčio turėtų parengti planą dėl vokiečių brigados Lietuvoje dislokavimo.

Lietuvoje šiuo metu dislokuotas brigados priešakinis vadovavimo elementas.

Vokietija nuo 2017 metų vadovauja Lietuvoje dislokuotam NATO tarptautiniam sąjungininkų batalionui.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

A kodi Okeciu brigada

Nenori dislokotis Benderynoje,ten bender-hlopcai ,,gina,,geiropos vertybes,galetu padet savo pobratymam,tai ne,Lietuvoje mat ramiau.

Pilietis

Kur “Himars”, “Patriot”sistemos?! Pakaks malti liezuviais! Kur kisami ginklams skirti milijonai???

Tie kurie kūrė

lietuviškas karių uniformas-apgailėtini primityvai .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS