Katalikų vyskupai nusprendė: sekmadienį tikintieji vėl galės eiti į mišias | kl.lt

KATALIKŲ VYSKUPAI NUSPRENDĖ: SEKMADIENĮ TIKINTIEJI VĖL GALĖS EITI Į MIŠIAS

Katalikų vyskupai nusprendė leisti bažnyčiose mišias su tikinčiaisiais ir sekmadieniais – iki šiol mišias dalyvaujant žmonėms buvo galima laikyti visomis kitomis dienomis, išskyrus sekmadienius.

Kaip pranešė Lietuvos vyskupų konferencija (LVK), posėdyje ketvirtadienį nuspręsta, jog Eucharistijos šventinimas sekmadieniais „laikantis visų LVK nustatytų saugumo normų“ gali būti atnaujintas jau šį savaitgali – nuo gegužės 10-osios.

„Dvasininkai ir tikintieji kviečiami ir toliau laikytis visų saugumo normų, kurias iki šiol yra nustačiusi Lietuvos vyskupų konferencija, atsižvelgdama į kompetentingų tarnybų rekomendacijas“, – teigiama pranešime.

Pasak pranešimo, vyskupai nusprendė, jog Krikšto ir Santuokos ceremonijos taip pat gali vykti „išlakant nustatytus atstumus tarp žmonių“. Parapijų klebonams leista patiems apsispręsti ir dėl giedojimo šv. Mišių metu bei šv. Mišių jungimo su pridėtinėmis pamaldomis.

Kaip ir anksčiau, Lietuvos vyskupai ir kunigai kviečia tikinčiuosius melstis už ligonius, prašyti stiprybės medikams, slaugytojams ir visiems, kurie užtikrina sklandų mūsų visuomenės gyvenimą.

Nuo kovo 16 dienos šalyje įvedus karantiną, Lietuvos katalikų bažnyčios vyskupai, laikydamiesi rekomendacijų, buvo atšaukę visas viešas pamaldas, nuo balandžio 27-osios tikintiesiems, laikantis saugumo reikalavimų, leista grįžti į maldos namus visomis dienomis, išskyrus sekmadieniais.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

ALGIS

Vyskupai deda skersą ant LIETUVOS RESPUBLIKOS ĮSTATYMŲ IR VYRIAUSYBĖE NUTARIMŲ , VELNIOP TOKIĄ BAŽNYČIĄ .

Vytautas

Valdzios vyrai atidare savo virusu peryklas,o vyskupai sekmadienines misias.Laukim rezultatu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS