Kaune Vasario 16-ąją bus dviguba šventė: prasidės senjorų skiepijimas | kl.lt

KAUNE VASARIO 16-ĄJĄ BUS DVIGUBA ŠVENTĖ: PRASIDĖS SENJORŲ SKIEPIJIMAS

  • 67

Kaunas bene pirmasis Lietuvos didmiestis, kuris pradės nuo COVID-19 infekcijos skiepyti senjorus. Numatyta, jog vyresni nei 80 metų kauniečiai bus pradėti skiepyti Vasario 16-ąją, tad kai kam ši diena taps dviguba švente, mat galės pažymėti ne tik Lietuvos nepriklausomybę, bet ir žengti pirmą asmeninį žingsnį gaunant pirmąją imuniteto formavimo dozę.

Dėmesys vyriausiems kauniečiams

Vakcinacijos centru laikinai paverstas buvęs Kauno centrinio pašto pastatas. Valstybės atkūrimo dieną pašto duris pravers ir vyriausi kauniečiai, panorę pasiskiepyti nuo koronaviruso. Antradienį planuojama pradėti vakcinuoti asmenis, kuriems yra sukakę daugiau nei 80 metų. Kiek vėliau, pagal prioritetų sąrašus, numatyta, kad vakcina bus skirta senjorams, kurie sulaukę 65 ir daugiau metų.

Kauno centriniame pašte iki šiol buvo skiepijami medikai, pirminės sveikatos priežiūros specialistai, slaugos namų darbuotojai, mobilaus koronaviruso tyrimų punkto darbuotojai.

Praėjusi savaitė buvo skirta švietimo įstaigų darbuotojų vakcinacijai. Skiepus gavo ne tik pedagogai, bet ir pagalbiniai darbuotojai, kurie tiesiogiai bendrauja su moksleiviais. Taip tikimasi, jog pavyks užtikrinti spartesnį grįžimą prie kontaktinio mokymo.

Kauniečiai skiepijami trimis vakcinomis: „Pfizer“, „Moderna“ ir „AstraZeneca“. Priklausomai nuo to, kokia vakcinos siunta yra pasiekusi Lietuvą, ta vakcina ir skiepijama. Dalis medikų jau gavo ir antrąją vakcinos dozę arba ją gaus artimiausiu metu ir taip bus suformuotas imunitetas.

Kauno centriniame pašte kauniečius pradėta skiepyti šių metų sausio viduryje.

Neatsilieka ir rajonas

Kauno rajono savivaldybė taip pat pranešė, kad jau šią savaitę pradės skiepyti 80 ir daugiau metų sulaukusius gyventojus. Rajono gydytoja Milda Labašauskaitė pasakojo, kad skiepijimo procesas Kauno rajone vyksta sklandžiai ir toliau skiepijami asmenys pagal prioritetines grupes.

„Šią savaitę bus baigta revakcinacija. Antrojo skiepo sulauks socialinės globos įstaigų gyventojai ir darbuotojai, socialines paslaugas asmens namuose teikiantys darbuotojai, sveikatos priežiūros įstaigų bei vaistinių darbuotojai. Panaudosime 300 „Pfizer“ vakcinos dozių“, – sakė gydytoja.

M. Labašauskaitė patvirtino, kad šią savaitę planuojama pabaigti skiepyti švietimo įstaigų darbuotojus, kurie turi tiesioginį kontaktą su mokiniais, ugdomais pagal ikimokyklinio, priešmokyklinio ir pradinio ugdymo programas bei savivaldybių administracijų paskirti asmenys, kurie užtikrina vaikų nuotolinį ugdymą, priežiūrą ir maitinimą įstaigose.

Senjorų skiepijimui šią savaitę Kauno rajonas gavo 354 „Pfizer“ vakcinos dozes ir 200 dozių „AstraZeneca“ vakcinos.

Rašyti komentarą
Komentarai (67)

Med.

Ar supranta nors vienas ką reiške skiepas,manau ne.Skiepo metu žmogui išsvirkščjama viruso bakterija,jeigu organizmas stiprus persirgs lengvai ,jeigu ne, sirgs sunkiai.Tas pats yra ir su gripo skiepais.Galvokite kam pasirasote,ar busite masiniais bandomaisiais triušiais ar ne.

Žilvinas Ručys

kada gaus antrą dozę ? po mirties

likusių vergų išnuodijimo pradžia-kuo tikriausias genocidas

liaudiesmenas taškas livejournal taškas com
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS