Kauno ir Vilniaus pavyzdžiu seka ir Panevėžys: grįžta žaliosios rodyklės | kl.lt

KAUNO IR VILNIAUS PAVYZDŽIU SEKA IR PANEVĖŽYS: GRĮŽTA ŽALIOSIOS RODYKLĖS

Panevėžio mieste į 20 sankryžų grąžinamos žaliosios rodyklės. Rodykles į sankryžas grąžina bendrovės „Eismo valdymo sistemos“ darbuotojai, o Panevėžio miesto savivaldybė rodykles grąžina nesulaukus Transporto kompetencijų agentūros patvirtinimo.

Panevėžio miesto savivaldybės Miesto infrastruktūros skyriaus vedėjas Dalius Vadluga aiškina, kad žaliąsias rodykles grąžina ten, kur leidžia naujieji teisės aktai.

„Rodykles grąžiname nesulaukę Transporto kompetencijų agentūros patvirtinimo. Rizikuojame, bet įvertinę situaciją – visos Lietuvos miestuose taip elgiamasi – nusprendėme rodykles vėl uždėti. Tačiau prašymas apie grąžinamas bus išsiųstas agentūrai, kuri pagal patvirtintą metodiką vertina eismo saugą ir sankryžos pralaidumą. Pateiksime dokumentus pagal atliktus namų darbų: parengėme vaizdinę medžiagą, pateikėme sankryžų schemas, šviesoforų darbo diagramas, eismo srautų duomenis piko valandomis ir kitą informaciją“, – sakė D. Vadluga ir teigė, kad laukti 3 mėnesius, kol agentūra patvirtins prašymą, – negali.

Eismo organizavimo darbo grupė pagal teisės aktų reikalavimus įvertino galimas vietas ir nusprendė, kad rodyklės grąžinamos į šias sankryžas:

Senamiesčio-Smėlynės-Marijonų g.; J. Basanavičiaus-Vilniaus g.; Klaipėdos-A.Smetonos g.; Pušaloto-Marijonų-Stoties g.; J. Basanavičiaus-Beržų g.; Senamiesčio-Tinklų-S.Kerbedžio g.; Smėlynės-S.Kerbedžio g.; Nemuno-Klaipėdos g.; Nemuno-Parko g.; Aukštaičių-Velžio k.; J. Basanavičiaus-Savanorių a.; Vilniaus-Ramygalos g.; Klaipėdos-Vakarinė g.; Klaipėdos-Žvaigždžių-Kosmonautų g.; Smėlynės-Paliūniškio g.; Nemuno-Molainių g.; J. Janonio-Pušaloto g.; Beržų g.-Velžio kel.; Klaipėdos-Tulpių-P.Eimučio g.; Klaipėdos-Savitiškio g.

R.Ančerevičiaus/jp.lt nuotr.

Šiose sankryžose bus įrengtos 39 žaliosios rodyklės.

Panevėžio miesto savivaldybei tai kainuos beveik 500 eurų.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Benas

Tai kiek nuostolių padaryta per kokio tai avino(avinų) bukagalviskuma???Ar jie atsakys?Aišku,kad ne.Ir vėl mokesime mes visi o jie jungs durneli.Taigi gyvename geriau.

Anonimas

Kažin kiek nuplauta pinigėlių bus.Štai koks geras bizniukas visiems mayant ir girdint.Ot !

valdas

homosovietikai visgi laimejo.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS