Kazachstane bus atidengtas paminklas lageryje kalėjusiems lietuviams ir ukrainiečiams | kl.lt

KAZACHSTANE BUS ATIDENGTAS PAMINKLAS LAGERYJE KALĖJUSIEMS LIETUVIAMS IR UKRAINIEČIAMS

  • 12

Kazachstane bus atidengtas paminklas lietuviams ir ukrainiečiams, pokariu kalėjusiems Balchašo ir Rytinio Kounrado ypatinguose lageriuose.

Paminklas įrengtas buvusio Balchašo lagerio požeminio karcerio vietoje, pranešė Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centras.

Atidarymo iškilmės suplanuotos gegužės 31 dieną. Tą dieną Kazachstane minima Totalitarizmo aukų atminimo diena.

Šiuo paminklu bus pagerbtas 1948–1955 metais Balchašo ir Rytinio Kounrado ypatinguose lageriuose kalėjusiųjų atminimas.

Jis pastatytas Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro lėšomis. Idėjos autorius  – cento generalinio direktoriaus vyresnysis patarėjas, architektas Algis Vyšniūnas.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Senolis

Man nesvarbu kam atiteks lietuva kinai rusai korejiečiai tik ne tie pas kuriuos vyksta iškrypėliu paradai ir fašistu eisenos O ypač baisiuosi ukrainiečiu tai baisi banditu tauta labai uolei tarnavusi Stalinui išžudžiusi daug lenku lietuviu Dabar landzbergo lenininio komunisto maskvos kgbisto labai mylinčio banderas chacholus bet ta meile anukėli padarė milijardieriu dabar gyvena kaip senelis prie stalino laiku gyvenoDar gyvi žmonės ir pasakoja apie komunista vytuka ir jo kursus apie KGB gerove

Rasa

Kodel lietuviam ir chacholam juk ten kalėjo ir rusai ir lenkai ir prancuzai ir kitu tautu žmones šlikštus subinlaižiu paminklas o kur nauja jankiu pasakėlė kad amerikonai laimėjo kara su Hitleriu dar pamiršote pqarašyti kad ant bundenstago rusai iškėlė vėliava turbut atėmė iš užkariautoju jankiuir iškėlė savo Tiesiog jau vimdo šita šlikšti jusu PACHAZUKA ir scwabiniai parsidavėliai

skiep

nesupratau,prie ko cia ukrainieciai.Pastate uz musu pinigus ukrainieciams,truksta zodziu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS