Kazlų Rudoje pratybose atlikta bendra Lietuvos, JAV ir JK karių operacija | kl.lt

KAZLŲ RUDOJE PRATYBOSE ATLIKTA BENDRA LIETUVOS, JAV IR JK KARIŲ OPERACIJA

  • 1

Pratybų Kazlų Rūdoje metu antradienį atlikta bendra Lietuvos, Jungtinių Valstijų ir Jungtinės Karalystės karių operacija.

Kaip pranešė Lietuvos kariuomenė, Lietuvos ir JAV kariuomenių Sausumos pajėgų kariai atliko bendrą mokomąją operaciją, kurios metu, pagal pratybų scenarijų, treniravosi sunaikinti svarbioje teritorijoje veikiančias nekonvencines priešo grupuotes.

Iš susitelkimo rajono Pabradėje į atakos vietą poligone Kazlų Rūdoje kariai buvo permesti JAV ir Jungtinės Karalystės sraigtasparniais CH-47 „Chinook“, operaciją iš oro rėmė amerikiečių kovos sraigtasparniai AH-64 „Apache“.

Ši mokomoji operacija skirta treniruotis atlikti bendras operacijas su sąjungininkais, taip pat mokytis kartu veikti sausumos ir oro pajėgų vienetams.

Operacija vyko Baltijos šalyse ir Lenkijoje vykstančių pratybų „Kardo kirtis“ metu. Šias pratybas organizuoja JAV Sausumos pajėgų vadavietė Europoje ir Afrikoje, jose iš viso dalyvauja apie 13 tūkst. karių.

GALERIJA

  • Kazlų Rudoje pratybose atlikta bendra Lietuvos, JAV ir JK karių operacija
  • Kazlų Rudoje pratybose atlikta bendra Lietuvos, JAV ir JK karių operacija
  • Kazlų Rudoje pratybose atlikta bendra Lietuvos, JAV ir JK karių operacija
I. Budzeikaitės / KAM nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Ernestas.

Melas. Lietuvos Respublikos karo kurstymas, propoganda. Velnio žvalgų branduoliai turėtų turėti tarpusavio ryšį ir labiau būtų saugūs, sunkiau iššifruojami, kolonizavimą krašto svetimtaučiais, trėmimus, įkalinimus ir kiti, propogavimas ir karo kurstymas. Suvėrinės teisės ir laisvas savarankiškas valdymasis tautų, kurios buvo jėga prijungtos, turi būti atstatytos. Lietuvos Respublikos Kauno vpk, Darius Žukauskas, Mindaugas Baršys. Gintautas Žaliagiris, Aloyzas Venckus. Všį Ernmar Respublika. 1.2 procento gyventojo paramos 2022 metų forma. Luminor LT294010051005573106. Direktorius, Ernestas Marcinkevičius

SUSIJUSIOS NAUJIENOS