Kazlų Rūdoje treniravosi Lietuvos ir JAV karinės oro pajėgos | kl.lt

KAZLŲ RŪDOJE TRENIRAVOSI LIETUVOS IR JAV KARINĖS ORO PAJĖGOS

  • 5

Poligone Kazlų Rūdoje trečiadienį treniravosi Lietuvos ir Jungtinių Valstijų karinės oro pajėgos, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Pratybose dalyvavo JAV karinių oro pajėgų antrasis bombonešių sparnas.

Mokymai vyko Brigados generolo Kazio Veverskio poligono aviacijos šaudykloje, kur orlaiviai gali šaudyti į antžeminius taikinius.

Šiose pratybose pirmą kartą buvo naudojamos skaitmeninės mūšio valdymo sistemos.

„JAV yra mūsų strateginis partneris, o tokios pratybos, kuriose dalyvauja sąjungininkės strateginiai kariniai pajėgumai, demonstruoja stiprią ir nepajudinamą JAV paramą Lietuvai užtikrinant patikimą atgrasymą ir gebėjimus operatyviai ateiti į pagalbą grėsmės akivaizdoje“, – pranešime cituojamas krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis.

Pratybose treniravosi JAV strateginis bombonešis „B-52“, Lietuvos kariuomenės karinių oro pajėgų orlaivis C27J „Spartan“, atakos lėktuvai „L-39“, nuotoliniu būdu valdomas orlaivis „Scan Eagle“, JAV ir Lietuvos oro atakos valdymo grupės.

„Dalyvavimas bendrose pratybose su sąjungininkais ir kitais JAV oro pajėgų daliniais prisideda prie mūsų parengties ir ilgalaikių strateginių santykių stiprinimo, kurie yra būtini sprendžiant pasaulinius iššūkius. JAV reguliariai rengia tokias karinių pajėgų misijas visame pasaulyje ir taip demonstruoja tvirtą JAV įsipareigojimą sąjungininkams ir partneriams. Šios pratybos patvirtina JAV įsipareigojimą stiprinti Baltijos regiono saugumą,“ – pranešime cituojamas JAV gynybos atašė Lietuvai pulkininkas leitenantas Robert A. McVey (Robertas A. Makvėjus).

Kariai treniravosi veikti tarptautinėje aplinkoje, valdant kelių rūšių orlaivius ir vienu metu atliekant skirtingo tipo užduotis.

GALERIJA

  • Kazlų Rūdoje treniravosi Lietuvos ir JAV karinės oro pajėgos
KAM nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Baxnėm į nė raz

no potom, vės myr v truxy.....

NATO

NATO jega

ananimui ,

tame idiotu civilizacijoje esate ir jus protingieji,mirsime kartu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS