Kazlų Rūdos poligone kariams sukurtos sąlygos mokytis kautis mieste | kl.lt

KAZLŲ RŪDOS POLIGONE KARIAMS SUKURTOS SĄLYGOS MOKYTIS KAUTIS MIESTE

  • 2

Lietuvos kariai mūšio mieste įgūdžių galės treniruotis ir Lietuvos kariuomenės mokyklai priklausiančiame Brigados generolo Kazio Veverskio poligone Kazlų Rūdoje. Nuo spalio pabaigos šiame poligone įrengta speciali mokymo vieta, kur įvairių Lietuvos kariuomenės padalinių  kariai galės treniruotis veikti drauge mūšio mieste sąlygomis.

„Iki šiol Lietuvos kariuomenėje nebuvo specialiai mūšiams mieste treniruoti pritaikytos infrastruktūros, o poligone Pabradėje dabar vykstantis mūšio mieste infrastruktūros įrengimo projektas bus įgyvendintas dar ne taip greitai, todėl nutarėme imtis iniciatyvos ir savo pajėgomis iš turimų priemonių įrengti mokymo vietą“, – pranešime spaudai teigė K.Veverskio poligono viršininkas kapitonas Kęstutis Čekavičius.

Šioje mokymo vietoje  mūšio mieste kovos subtilybių vienu metu galės treniruotis iki būrio dydžio karinis vienetas - apie 30 karių.

Naujai įrengtą mokymo vietą sudaro po vieną trijų aukštų ir vieno aukšto mūriniai pastatai, čia taip pat pastatyti šeši vieno aukšto, keturių kambarių mediniai nameliai. Jų išdėstymas ir  įrengimas derintas su Lietuvos kariuomenės Mokymo ir doktrinų valdybos štabo specialistais, atsakingais už Lietuvos kariuomenės karinių vienetų aprūpinimą mokymo objektais.

Lietuvos kariuomenės mokyklos viršininko pulkininko leitenanto Stasio Paldūno teigimu, pastarųjų ginkluotų konfliktų patirtis rodo, kad pagrindiniai mūšiai vyksta apgyvendintose vietovėse, todėl tokios mokymo vietos Lietuvos kariuomenėje šiandien ypač aktualios.

Mūšiui mieste karius rengti skirta infrastruktūra šiuo metu kuriama Generolo Silvestro Žukausko poligone Pabradėje. Planuojama, kad ji užims apie 10 ha. Čia bus atkurta tipinio Lietuvos miestelio aplinka ir jai būdingi objektai: gyvenamieji namai ir sodybos, parduotuvė, paštas, stotis, mokykla, maldos namai ir kiti statiniai. Būsimoji infrastruktūra bus naudojama rengti karius tiek kolektyvinės gynybos, tiek ir tarptautinių operacijų užduotims. Joje bus galima treniruoti ne tik karių individualius įgūdžius, bet ir iki bataliono dydžio vienetų kolektyvines užduotis.

Mūšio mieste infrastruktūrai įrengti Pabradėje iš viso numatyta skirti apie 15 mln. litų. Projektą buvo numatyta baigti 2017 metais, tačiau gavus papildomą finansavimą krašto apsaugai, jį planuojama užbaigti kiek anksčiau.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

RUSAS

Treniruotis reikia.Daleiskim kad moketi kariauti su rusais Maskvoj Gal lietuva panores Maskva uzkariauti Taip kad pirmyn lietuvos didvyriai

pikst

siulau treniruotis Kauno mieste, yra du gigantiski statiniai Zombiai vidury miesto.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS