Keičiamos įkalinimo įstaigų tvarkos taisyklės: apynasris – net vaisiams ir daržovėms | kl.lt

KEIČIAMOS ĮKALINIMO ĮSTAIGŲ TVARKOS TAISYKLĖS: APYNASRIS – NET VAISIAMS IR DARŽOVĖMS

  • 4

Pastaruoju metu įkalinimo įstaigose ieškant draudžiamų daiktų, pastebėta, kad dalis kalinių iš pataisos namuose esančių parduotuvių įsigyja ne tik vartojimui, bet ir alkoholio raugui pasigaminti skirtus vaisius ar daržoves, o tokiam gamybos procesui naudoja čia pat įsigytą didelės talpos tarą. Todėl buvo pakeistos Vidaus tvarkos taisyklės, numatančios kokius daiktus gali laikyti ir įsigyti nuteistieji.

Per šių metų pirmą pusmetį kratų metu įkalinimo įstaigose rasta apie 4,5 tūkst. litrų alkoholio raugo: daugiausia jo rasta Kybartų pataisos namuose (beveik 1,8 tūkst. litrų) ir Pravieniškių pataisos namuose-atvirojoje kolonijoje (1,5 tūkst. litrų).

„Uždraudus įkalinimo įstaigose laikyti didelės talpos tarą, ženkliai sumažėtų tikimybė nuteistiesiems pasigaminti alkoholio raugo, sumažėtų konfliktų tarp nuteistųjų,“ – sako teisingumo ministras Elvinas Jankevičius.

Taisyklėse numatyta, kad sultys, kava, arbata, kakava gali būti laikomi ne didesnėse kaip pusės litro gamintojo pakuotėse (išskyrus stiklines ir metalines), o įvairūs padažai – ne didesnėse kaip 200 gr. pakuotėse (išskyrus stiklines ir metalines).

Taip pat įvesti ribojimai įsigyti vaisių ir daržovių: vienu metu nuteistieji galės įsigyti ne daugiau kaip 2 kg šviežių, šaldytų ar konservuotų vaisių ar daržovių. Šie produktus kai kurie nuteistieji irgi naudoja naminio raugo gamybai.

Nuteistieji krepšius ir lagaminus galės turėti tik atvykdami ir išvykdami iš įkalinimo įstaigos. Nuteistiesiems esant įkalinimo įstaigoje šie daiktai turės būti saugomi sandėlyje.

Pagal iki šiol galiojusias Vidaus tvarkos taisykles buvo leidžiama turėti ne daugiau kaip 30 kg būtiniausių reikmenų ir kitų daiktų įskaitant maistą. Nuo šiol maisto produktai į šį svorį nebus skaičiuojami. Asmeninių daiktų svorio ribojimas yra taikomas, nes nutiestųjų gyvenamosiose patalpose nėra pakankamai vietos. Tai apsunkina pareigūnų darbą ieškant draudžiamų laikyti daiktų.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Koks skirtumas

Nemanau kad esme butent samaneje .. akivaizdu . Tik kodel papildai ir vitaminai uzdrausti , gal is animal pako priraugti kazka galima ? Gal elektros gaili po du kilus bulviu verdant daug neisnaudosi . O poto gvildenama apie uzsieni integravimasi ir pasikeitusius zmones i gera puse po ikalinimo . Eilinis bravo nuostabiai veikianciai sistemai ir vyr ministrui Sauliui kad audi aprupino kolegas kai taip pinigu truksta . Is tu kas "daugiausiai" (po 114)eu ju turi paima :)

neringa

jei ponas nezino, smane galima is daug ko varyti :D , net geda slakityyti tokiu nesamoniu

Kalinys

Nu nesamones auksciausiam lygyje. Kaip tokio issilavinimo lygio zmones, priima tokias apsurdiskas taisykles. Prasilenkia su logika. Tai isvis, tegu tremia i sibira ir ten greitai geriau bus. Ziurekit, kaip reabilituoti nuteistuosius, o ne draudimu vis daugiau ir vis nesamoningesniu. Gyvenime is vaisiu neraugiau, jokiu raugu. O, kodel turi visi nuteistieji atsakyti uz kazkieno veiksmus. Kodel, laisveje taip nesitvarko su neigiamais veiksniais. Kiek, dar bausit kalinukus, kankinimas tikras. Jokia sistema neveikia realiai, tik popieriuose visokios reabilitacijos, uzimtumai. O realiai niekas nevyksta isvis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS