Keičiasi kariuomenės Specialiųjų operacijų pajėgų vadas | kl.lt

KEIČIASI KARIUOMENĖS SPECIALIŲJŲ OPERACIJŲ PAJĖGŲ VADAS

Penktadienį pasikeis Lietuvos kariuomenės Specialiųjų operacijų pajėgų (SOP) vadas, juo taps pulkininkas leitenantas Mindaugas Mažonas.

Karininkas šiose pareigose pakeis dabartinį SOP vadą pulkininką Modestą Petrauską, BNS sakė Krašto apsaugos ministerijos atstovė spaudai Asta Galdikaitė.

Pasak jos, M. Mažonas ir anksčiau tarnavo šiose pajėgose.

Detalesnę informaciją apie karininką ministerija žada pateikti po penktadienį įvyksiančios SOP vado pasikeitimo ceremonijos, ji bus nevieša.

Dabartinis SOP vadas M. Petrauskas skiriamas Lietuvos kariniu atstovu prie NATO ir Europos Sąjungos, jam penktadienį bus suteiktas brigados generolo laipsnis.

Specialiųjų operacijų pajėgas sudaro keturi padaliniai – Ypatingosios paskirties tarnyba, Vytauto Didžiojo jėgerių batalionas, Kovinių narų tarnybą bei Mokymo ir kovinės paramos centras.

Pajėgose tarnaujančių karių skaičius yra neskelbiamas.

SOP kariai tarnauja tarptautinėse misijose Afganistane ir Ukrainoje, kur apmoko vietines pajėgas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Kęstas

Grybauskaitė jau kariauja ne tik su Rusija, bet ir su Amerika. Mūsų svarbiausiems sąjungininkams muitai yra naudingi. "Jungtinės Valstijos kaltina Kiniją, be kita ko, suteikiant nesąžiningą paramą savo kompanijoms ir technologijų vagystę. Kinija tai atmeta." Todėl amerikiečiai įveda vis daugiau muitų Kinijos prekėms. Kinija kolkas nekeičia savo nelegalaus elgesio (Jūsų Ekselencija Grybauskaite, vertėtų skristi su Jūsų aukštai skrendančiu lėktuvu vėl į Kiniją ir pranešti, kad apsirikote, kad Jūs čia "ne prie ko" [1], kad su vagimis iš Kinijos nenorite draugauti.) Tuo tarpu mūsų svarbiausieji sąjungininkai, amerikiečiai, iš tų muitų jau uždirbo gražią sumą pinigų. "Remiantis pirmadienį paskelbtu tyrimu tinklo "Econpol Europe" duomenimis, bendra nauda iš naujai įvestų muitų siekia apie 18,4 mlrd. USD per metus." Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

Kalbininkas

"... yra neskelbiamas..." (?!) Gal "nėra skelbiamas"? Lietuviai jūs, atsiprašant!!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS