Keliasdešimt Lietuvoje gyvenančių baltarusių surengė protesto akciją pasienyje | kl.lt

KELIASDEŠIMT LIETUVOJE GYVENANČIŲ BALTARUSIŲ SURENGĖ PROTESTO AKCIJĄ PASIENYJE

Keliasdešimt Lietuvoje gyvenančių baltarusių šeštadienį surengė protesto akciją prie Medininkų posto trumpam stabdydami transporto priemones, daugiausiai – vilkikus, tarp vairuotojų ir protestuotojų kilo žodinis konfliktas.

Kaip BNS sakė Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atstovas Giedrius Mišutis, dvi iki 15 asmenų baltarusių grupelės su tautine atributika protesto akciją vykdo maždaug už 5 kilometrų nuo sienos, palaukimo terminale. Jie trumpam stabdo atvykstančius ir išvykstančius automobilius siekdami atkreipti dėmesį į situaciją Baltarusijoje.

Akcija greta Lietuvos pasienio su Baltarusija prasidėjo 13 val. ir turėtų trukti iki 15 valandos. Pasak G. Mišučio, eismo intensyvumas nedidelis, per Medininkų punktą pravažiuoja apie 20 vilkikų bei keletas lengvųjų automobilių.

G. Mišutis vėliau informavo, kad po 14 valandos tarp protestuotojų ir kai kurių vairuotojų kilo žodinis konfliktas, teko įsikišti pasieniečiams, iškviesta ir policija.

„Dauguma vairuotojų vyksta iš Lietuvos, bet turi užsukti į vadinamąjį palaukimo terminalą. Kai protestuotojai jų nepraleido, žmonės įpyko, atsirado ir kurstančių. Bet žodinis konfliktas neperėjo į fizinį, nes pasieniečiai atsistojo tarp jų, pradėjo raminti abi puses. Šiuo metu kviečiama policija“, – teigė G. Mišutis. 

Prieš savaitę analogišką akciją Lietuvoje gyvenantys baltarusiai surengė šalia Lavoriškių pasienio punkto.

Akcijos organizatoriai reikalauja, kad Aliaksandro Lukašenkos režimas paleistų politinius kalinius, Europos Sąjungos prašoma griežtesnių veiksmų prieš režimą, raginama nevykdyti su režimu prekybos, kadangi tai suteikia lėšų režimui ir leidžia vykdyti represijas prieš baltarusius.

Reaguodama į Minsko režimo vykdomas represijas prieš opoziciją ir protestuotojus, taip pat į priverstinį lėktuvo nutupdymą sulaikant tinklaraštininką Ramaną Pratasevičių, Europos Sąjunga ketvirtadienį oficialiai įvedė sankcijas svarbiems Baltarusijos ekonomikos sektoriams. Sankcijomis numatyta suvaržyti Baltarusijos galimybes eksportuoti kalio trąšas, naftos produktus ir tabako gaminius.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

To AŠ

Ogo koks baisus, savo vaikus gali vyti kur nori.

J

Ar vel ciuckanovskaja organizavo baigsis jos dienos manau jog teisybe triumfuos kaip ir pasakose buna ir sedes kaliuzej abu su vyru va kas buna kaip uzsinori but karaliais be karunos

O gal jūs komentuojančius vyti lauk.Pas Lukošenką.Juk matyt raškažius jums subinę drasko.O prieš sulaikyma niekuo dėtų vairuotojų esu prieš.Jie dirba savo darbą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS