Ketvirtadienį Seimas apsispręs dėl kandidatų vadovauti LRT komisijai | kl.lt

KETVIRTADIENĮ SEIMAS APSISPRĘS DĖL KANDIDATŲ VADOVAUTI LRT KOMISIJAI

Dar šią savaitę, kovo 25 d., Seimas ketina apsispręsti dėl kino ir televizijos aktoriaus Rimanto Bagdzevičiaus kandidatūros vadovauti Lietuvos radijo ir televizijos komisijai (LRTK).

Parlamentarai taip pat spręs, ar antrą kadenciją patikėti eiti šios komisijos pirmininko pavaduotojo pareigas žurnalistinio darbo patirties turinčiam, įvairių ministerijų ministrų patarėju ryšiams su visuomene dirbusiam Ričardui Slapšiui.

Antradienį Seimo Kultūros komiteto pirmininkas Vytautas Juozapaitis Seimui pristatė R. Bagdzevičiaus ir R. Slapšio kandidatūras eiti Lietuvos radijo ir televizijos komisijos (LRTK) vadovų pareigas.

Kultūros komitetas, vadovaudamasis Visuomenės informavimo įstatymu, vienbalsiai yra pritaręs šioms kandidatūroms.

Kandidatas vadovauti LRTK R. Bagdzevičius, Seime kalbėdamas apie savo būsimus darbus, akcentavo kovą su piratavimu ir autorių teisių apsaugą.

LRTK pirmininką ir jo pavaduotoją Seimo Kultūros komiteto teikimu iš LRTK narių ketverių metų laikotarpiui skiria ir atleidžia Seimas.

LRTK dalyvauja formuojant valstybės audiovizualinę politiką. Ji yra Seimo ir Vyriausybės ekspertė radijo, televizijos programų transliavimo, retransliavimo, televizijos programų ir atskirų programų platinimo internete bei užsakomųjų audiovizualinės žiniasklaidos paslaugų klausimais.

LRTK yra kolegialus organas, kurį sudaro 11 narių, iš kurių du skiria prezidentas, po tris narius – Seimas ir Meno kūrėjų asociacija, po vieną narį – Lietuvos katalikų bažnyčios Vyskupų konferencija, Žurnalistų sąjunga ir Žurnalistų draugija.

LRTK įkurta 1996 m. Visuomenės informavimo įstatymu.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

LRT pasidarė

Propagandos mašina

Vitalija

Tai šaunu,nedurnas,protingas,tetralas,tik džiaugtis tuo reikia.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS