Ketvirtadienio vakarą – orų išdaigos: užfiksuotas net viesulas | kl.lt

KETVIRTADIENIO VAKARĄ – ORŲ IŠDAIGOS: UŽFIKSUOTAS NET VIESULAS

  • 0

Šiandien daugelyje miestų pasirodė lietus – vienur iš dangaus krito ledo kruopos, kitur – vos krapnojo. O danguje pasirodė ir įspūdingas reiškinys – šiauliečiai užfiksavo viesulą.

Vieni matė itin ryškų ir didelį viesulą, o kiti žmonės fiksavo tik viesulo užuomazgas.

„Viesulas. 15.30 val. užfiksuota ir viesulo užuomazga netoli Šiaulių. Žemės tikriausiai nepasiekė. Meteorologinio radaro atspindyje ties Šiauliais irgi matyti forma panaši į kilpelę. Tai indikuoja apie besisukančius oro srautus – viesulą“, – rašoma feisbuko grupėje „Orai ir klimatas Lietuvoje“.

Po nuotraukomis pasipylė internautų komentarai. „Nesuaugęs piemuo, žemės net nesiekia“, – šmaikštavo Donatas.

O štai Zarasuose dangų skrodė vaivorykštės. Vietomis danguje jų buvo net po dvi.

Feisbuko grupės „Orų entuziastai“ nuotr.

Naisiuose užfiksuotas taip pat nekasdienis vaizdas – čia iš dangus kritusios ledo kruopos gausiai nuklojo žemę. „O Naisiuose šiandien nemažai šerbeto ar kaip čia šitą dalyką pavadinus. Mat žemė balta, ją balina dangus, bet vasarą prakalbus apie sniegą visai pasirodytume išprotėję. Per Lietuvą slenka aktyvūs debesys, daug kur ne po kartą palyja, bet po lietaus greitai išlenda saulė. Tokie reikalai vyks iki pat vakaro. P. S. draugams mėgstantiems tikslumą: ne, tikrai nesninga ir taip, šios nuotraukos tikrai tikros. Žemę balina daugybė ledo kruopų“, – rašoma feisbuko grupėje „Orai ir klimatas Lietuvoje“.

Feisbuko grupės „Orai ir klimatas Lietuvoje“ nuotr.

Sinoptikai ketvirtadienio rytą teigė, kad šiandien šalyje vyraus nepastovus debesuotumas. Daugelyje vietovių, protarpiais nuvilnis lietus, vietomis griaudės perkūnija. Intensyvesni šie reiškiniai numatomi šiaurinėse, šiaurės rytinėse šalies vietovėse. Pūs apysmarkis vakarų krypties vėjas, gūsiai sieks 10–15 metrų per sekundę. Vilniuje oras šils iki 19, Kaune ir Panevėžyje iki 18 laipsnių. Šiauliuose ir Klaipėdoje bus apie 17 laipsnių šilumos.

Savaitei baigiantis atkeliaus didesnė šiluma

Penktadienio naktį palis vos kai kur, temperatūra svyruos tarp 7–13 laipsnių šilumos, tik pajūryje bus apie 15 laipsnių šilumos. Dienos metu vyraus permainingas debesuotumas, vietomis, daugiausiai šiaurės vakariniuose ir šiauriniuose šalies rajonuose, numatomi krituliai, kai kur perkūnija.

Šeštadienio naktį per šalį keliaus gausesnių kritulių banga. Temperatūra svyruos tarp 11–17 laipsnių šilumos. Ryto metu dar daug kur lis, o dieną debesys retės, palis trumpai. Vyraus vidutinio stiprumo vakarinių krypčių vėjas. Vilniuje ir Kaune termometrai fiksuos 23, Panevėžyje 21 laipsnį šilumos. Šiauliuose bus apie 20, Klaipėdoje apie 19 laipsnių šilumos.

Sekmadienį plūstels didesnė šiluma, o skėčius daugelyje vietovių jau bus galima padėti į šalį. Naktį debesuotumas bus mažas, vietomis galimas rūkas. Temperatūra kris iki 8–13 laipsnių šilumos. Dienos metu dvelks silpnas rytų, pietryčių krypties vėjas. Rytinėje ir pietrytinėje šalies dalyje dangumi plauks tankesni debesys, kai kur gali truputį palyti. Vilniuje bus apie 26, Kaune apie 25 laipsnius šilumos. Šiauliuose oras šils iki 23, Panevėžyje iki 24 laipsnių. Klaipėdoje vyraus 22 laipsnių šiluma.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS