Kiek saugu lietuvių pamėgtose vietose? | kl.lt

KIEK SAUGU LIETUVIŲ PAMĖGTOSE VIETOSE?

  • 4

Tarptautiniai protestai dėl įvykių Gazos Ruože nesiliauja. Pranešama, kad įtūžę palestiniečių pusės šalininkai per mitingą Vašingtone prie Kapitolijaus veržėsi į pačius rūmus. Dėl įniršusios minios svetur turėtų suklusti ir lietuviai, praneša LNK.

Plačiau apie nestabilią situaciją užsienyje papasakojo Lietuvos turizmo asociacijos vadovė Milda Plepytė-Rainienė.

– Ar stebite situaciją, kas vyksta? Išgirdome, kad vis labiau prasideda protestai Tunise ir Jordanijoje.

– Iš tiesų situacija stebima nuolat, kiekvieną dieną. Kalbant apie Tunisą ir Jordaniją, tai Tunisas jau turi paskutinius skrydžius iš Lietuvos. Šio mėnesio pabaigoje pakils paskutinis lėktuvas, kuris gabens Lietuvos gyventojus pailsėti į Tunisą. Jordanijos situacija yra kiek kitokia. Vienas iš kelionių organizatorių jau yra sustabdęs ir atšaukęs keliones. Jos net nebuvo pradėtos vykdyti šiuo sezonu. Tad situacija ganėtinai dinamiška. Ji reikalauja nuolatinio bendravimo tiek su kolegomis užsienyje, tiek su kolegomis priimančiojoje valstybėje. Turime žinoti, kokia yra ta reali situacija ir kokias žinias galime perduoti savo keliautojams.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

– Kokias žinias dabar galite perduoti keliautojams? Ar jiems reikėtų dėl kažko nerimauti?

– Kelionių organizatorių veikla yra vykdoma remiantis valstybinių institucijų rekomendacijomis. Šiuo atveju, tiek į Tunisą, tiek į Jordaniją galioja trečio lygio rekomendacija. Tai nėra pati aukščiausia rekomendacija, kuri jau draustų vykti ir organizuoti keliones į vieną ar į kitą valstybę. Tačiau mes raginame keliautojus, kurie išvyksta į minėtas valstybes, registruoti savo keliones Užsienio reikalų ministerijos programėlėje „Keliauk saugiai“. Taip pat rekomenduojame vengti masinių susibūrimų vietų bei išlikti budriems, neiti į artimesnį kontaktą, nevykti individualiai, kontaktuoti su kelionių organizatoriais.

– Kiek lietuvių galėtų būti tose minėtose šalyse? Tunisas – juk šilta šalis, norisi važiuoti, mėgautis ta saule, ypač kai čia rudenį taip šalta. Taip pat ir Jordanija mus traukia savo stebuklais. Petra – labai graži.

– Skrydžiai į Jordaniją dar nebuvo pradėti vykdyti. Artimiausiu metu turėjo būti pirmieji skrydžiai. Kiek žinau, kitiems kelionių organizatoriams, kurie turi įsipareigojimus reguliariųjų skrydžių skrydžių kompanijoms, situacija su kelionių ar skrydžių atidėjimu yra sudėtingesnė. Tačiau jei vis dėlto yra tas neramumas ir nesinori keliauti, raginame kreiptis į kelionių organizatorius ir ieškoti kompromiso. Būtų sunku įvertinti, kiek keliautojų galėtų būti tose šalyse. Tai gali būti ir individualūs keliautojai, kurių duomenų mes neturime. Tai pati sudėtingiausia situacija, kai žinome, kad lietuvaičiai yra išskridę, bet išsiaiškinti kiek – praktiškai neįmanoma. Tunisas yra atsigaunanti kryptis. Lietuvaičiai iš naujo pro truputį, pro truputį pradeda pamilti šią šalį, bet tai nėra toji masinio turizmo kryptis, kur masiškai lietuviai keliautų. Tad skaičiai netūrėtų būti didžiuliai.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

budulis

lietuvis yra paveiktas skiepu, tai jam ikale i makaule, kad kur tik vazineja ten slava ukraina sukauja, gerai kad jiems kas uztvoja ,o tai visur savo liezuviu sikna xoxolams islaizytu

ALGIRDAS.

LIETUVIAI , KAIP PAPŪGOS , IŠMOKO VIENĄ POSAKĮ TAI IR KARTOJA VISUR MATOMAI NET TUALETUOSE SĖDĖDAMI , NU IR GAUNA Į DŪDAS PELNYTAI , REIKIA ŽINOTI KUR KĄ KALBĖTI .

Jei butu

saugu - ten Vytautas Kupriukas butu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS