Kinijos įmonė rinko duomenis apie Lietuvos pareigūnus ir politikus | kl.lt

KINIJOS ĮMONĖ RINKO DUOMENIS APIE LIETUVOS PAREIGŪNUS IR POLITIKUS

  • 16

Kinijos įmonė „Zhenhua Data Technology“ daugelį metų rinko duomenis apie Lietuvos pareigūnus, politikus, jų šeimos narius ir aplinką, skelbia LRT tyrimų skyrius.

Nutekintoje duomenų bazėje, kurią gavo ir LRT tyrimų skyrius, tarp 2,5 mln. asmenų yra mažiausiai 500 lietuvių vardai ir pavardės bei jų asmens duomenys: buvę ir esami politikai, diplomatai, tarnautojai, teisėjai, policijos pareigūnai, žurnalistai, verslininkai, kultūros, taip pat ir katalikų bažnyčios atstovai.

Pavyzdžiui, tarp sąraše esančių asmenų yra politikai Ingrida Šimonytė, Remigijus Žemaitaitis, Agnė Širinskienė, Leonardas Talmontas, Eimutis Misiūnas, Naglis Puteikis, Algirdas Šešelgis, Mykolas Majauskas ir Rasa Budbergytė. Daugiausia žvalgybinės informacijos – apie valstybės pareigūnų šeimos narius. Dėmesys skirtas ir Lietuvos specialiųjų tarnybų pareigūnams, aukšto rango karininkams, vidaus reikalų sistemos tarnautojams.

Didžioji dalis informacijos, rinktos apie lietuvius, yra viešai prieinama. Duomenų bazės dalis rodo, kad politikais pradėta domėtis nuo 2000 metų, o aktualiausia informacija pildyta ir 2017 ir 2018 metais.

Pasak LRT, Australų kibernetinio saugumo įmonė sugebėjo atkurti apie 10 proc. visos duomenų bazės – t. y. 250 tūkst. pavardžių.

Duomenis rinkusi  „Zhenhua Data Technology“ per akcininkus siejama su Kinijos valstybine karinių tyrimų bendrove.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Kroksul

rinkai pasiule savitarnos kasos aparatus ir pardave lituvai kuriuos kaip mat ka?

Jonas

Tai nereikia Kinijos, delfis Lietuvoje renka duomenis apie tuos kurie atsiverčia delfio propogandinį portala per slapukus.

Jau

Bus ir Kinija priešas netik Rusija paranojikai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS