Dėl Kalėdų eglės žiedinėje sankryžoje – arši seniūno ir gyventojų kova | kl.lt

DĖL KALĖDŲ EGLĖS ŽIEDINĖJE SANKRYŽOJE – ARŠI SENIŪNO IR GYVENTOJŲ KOVA

  • 16

Raseinių rajone, Betygaloje dar savaitgalį stovėjo kalėdinė eglutė, tačiau jos čia nebeliko dėl to, kad įvyko konfliktas tarp gyventojų ir seniūno. Seniūnas liepė eglutę pašalinti. Priežastis ta, kad eglutė buvo pastatyta važiuojamojoje kelio dalyje – žiedinėje sankryžoje, praneša LNK.

Konfliktas įgauna pagreitį

Kalėdų eglė, kurios dabar jau nebeliko, gyventojų buvo pastatyta savaitgalį, tačiau seniūnas sakė, kad medžiui čia buvo ne vieta.

„Eismas vyksta ratu. Čia ir jaunimėlis laksto naktį. Aš atsakomybės už ją tikrai neprisiimu. Kas leidimą duos, tegul duoda, bet aš – tikrai ne“, – sakė Betygalos seniūnas Stanislovas Tolitas.

Seniūnas sakė, kad žmonės dažnai eina prie eglių pažiūrėti iš arčiau, o einant per gatvę nelaimė gali nutikti bet kurią akimirką.

„Kas pasakys, kad vaikai neateis čia ir neatsitiks nelaimingas atsitikimas? Ar mes to turime laukti? Man trūksta žodžių“, – piktinosi S. Tolitas.

Gyventojai, pamatę, kad eglės nebeliko, naktį nešė kapinių žvakes, ieškojo, kur medis iškeliavo. Paaiškėjo, kad eglė buvo numesta už poros šimtų metrų nuo ten, kur buvo pastatyta – tiesiog viename kieme.

Stop kadras

„Skaudu. Kadangi pati auginu penkias mergaites, norisi tos eglės, norisi to grožio“, – šnekėjo viena gyventoja.

„Atėjom kovoti dėl mūsų miestelio eglutės. Mano mažiukas vaikas jos labai norėjo. Kodėl negali būti eglės? Jeigu visuose miesteliuose yra“, – antrino kita.

Panašu, kad konfliktas miestelyje įgauna pagreitį, nes dėl tokių nesutarimų iš pareigų žada trauktis ir pirmą kartą be leidimo eglę pastatęs seniūnaitis, kuris tikino norėjęs gyventojams gero, tačiau įvyko nesusikalbėjimas, kur galima eglę statyti, o kur ne.

„Tegul su žmonėmis aiškinasi seniūnas, ko jie nori, įsiklausę vieni į kitus. O aš daugiau nedalyvausiu tokiose situacijose. Turbūt atsistatydinsiu iš seniūnaičio, nes čia – principo reikalas. Ir žmonių, ir seniūno“, – teigė Betygalos seniūnaitis Rolandas Aksamitauskas.

Nuverstų ir antrą kartą

Žmonės visgi nelinkę pasiduoti ir pirmadienį vėl susirinko tam, kad eglę antrą kartą pastatytų ir papuoštų. Kalėdų eglę atnešę į salelę žiede, gyventojai su vaikais ėmė ją puošti, bet vis pasigirsdavo tėvų raginimų vaikams elgtis atsargiai, nes prie pat važiuoja tiek sunkiasvorės, tiek lengvosios mašinos. Tačiau esą tai problemų nesukels.

Stop kadras

Jei rytoj nebus prašymo, vėl nuversiu. Anąsyk patys nusiėmė, o dabar vėl nuversiu.

„Neskubėkime ir visur viską matysime“, – šnekėjo viena gyventoja.

„Kiekviena mama ar tėtis prilaiko vaiką saugiu atstumu nuo mašinų ar dar kažko. Viskas bus saugiai, proto ribose“, – pritarė kita.

Seniūnas, sužinojęs, kad eglę vėl ruošiamasi statyti, sakė, kad taip nepaliks ir žadėjo medį vėl iš čia pašalinti.

„Jei rytoj nebus prašymo, vėl nuversiu. Anąsyk patys nusiėmė, o dabar vėl nuversiu, kadangi viešosios tvarkos pažeidimas. Tikrai neleisiu“, – atkirto S. Tolitas.

S. Tolitas parodė pagrindinę miesto eglę, esančią už kelių šimtų metrų nuo žiedo. Ją ruošė įžiebimui. Ši eglė stovi atokiau nuo pagrindinės gatvės, tačiau esą ją lankyti saugiau.

„Čia yra tikra Betygalos seniūnijos ir bendruomenės eglė. Pagrindinė viso miestelio eglė. Jau sena tradicija – kokį dešimt metų mes puošiame bendrą eglutę su bendruomene“, – pasakojo S. Tolitas.

Eglės, kurios pastatymas suderintas su seniūnu, įžiebimas Betygaloje vyks gruodžio 8 d.

 

GALERIJA

  • Dėl Kalėdų eglės žiedinėje sankryžoje – arši seniūno ir gyventojų kova
LNK stop kadras
Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Žilvinas Ručys

skiepyti visai nudurnėjo

Xristė

Žmonės dabar labai pikti ir tiesiog ieško konfliktų. Žinoma, kad saugumas yra svarbiausia..

Visi muzikai,tai sovietinis,smirdantis

Dumblas..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS