Konkursas „Veik aktyviai“ baigėsi: darbų įvairovė džiugina | kl.lt

KONKURSAS „VEIK AKTYVIAI“ BAIGĖSI: DARBŲ ĮVAIROVĖ DŽIUGINA

  • 0

Moksleiviams rūpi aplinka, kurioje gyvename mes visi ir gyvens ateities kartos. Tai jie įrodė dalyvaudami konkurse-parodoje „Veik aktyviai“.

Kauno miesto ir Kauno rajono ugdymo įstaigų 11–15 metų mokiniai buvo kviečiami kurti plakatus-socialines reklamas aplinkosaugos tema. Kovą paskelbtas konkursas-paroda „Veik aktyviai“ pasiekė finišą – sulaukta daugiau kaip pusšimčio darbų. Kūrybiniuose mokinių darbuose turėjo būti pavaizduota, kaip jie skatina tausų vartojimą mažindami aplinkos taršą.

Konkursas-paroda „Veik aktyviai“ inicijuotas Aplinkos ministerijos ir finansuojamas ES lėšomis, jį organizavo dienraštis „Kauno diena“, o konkurso partneriai – Kauno miesto savivaldybės administracija ir Kauno Algio Žikevičiaus saugaus vaiko mokykla.

„Moksleivių atsiųsti kūrybiniai darbai – ženklas, kad moksleiviams rūpi aplinka, gamta, rūpi, kaip ateityje gyvens, kokiu oru kvėpuos ir kitos kartos“, – džiaugiasi Kauno Algio Žikevičiaus saugaus vaiko mokyklos direktorė Rasa Šerpytienė.

Moksleivių atsiųsti kūrybiniai darbai – ženklas, kad moksleiviams rūpi aplinka, gamta, rūpi, kaip ateityje gyvens.

„Labai džiaugiamės tokiu aktyviu moksleivių dalyvavimu, o vertinimų komisijai reiks atlikti labai sunkų darbą, nes kūriniai – vieni už kitus geresni“, – sako „Kauno dienos“ vyr. redaktoriaus pavaduotoja Violeta Juodelienė, viena iš konkurso vertinimo komisijos narių.

Konkurso laimėtojai paaiškės jau šią savaitę. Vaikai tikrai stengėsi ne veltui – skatinant jų tolesnį domėjimąsi aplinka, fiksuojant jos natūralų grožį ar pastebėtus pažeidimus, pirmosios vietos laimėtojui atiteks momentinis fotoaparatas „Fujifilm Instax wide 300 Toffee“ ir fotoplokštelių pakuotė. Neliks nepastebėti ir kiti konkurso dalyviai – antrosios ir trečiosios vietos laimėtojams bus įteikti momentiniai fotoaparatai „Instax Mini 11“ ir fotoplokštelių pakuotės. Taip pat 30-ies geriausių darbų autoriams bus padovanoti gamtos kalendoriai „Didieji girių paukščiai“.

Visus darbus galima pamatyti: http://veikaktyviai.kaunodiena.lt/

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS