Konservatorius už triukšmo pažeidimus siūlo dvigubai didesnes baudas | kl.lt

KONSERVATORIUS UŽ TRIUKŠMO PAŽEIDIMUS SIŪLO DVIGUBAI DIDESNES BAUDAS

Konservatorius Mykolas Majauskas siūlo nuo 2020 metų didinti baudas už pažeidimus, susijusius su triukšmu.

Taip pat siūloma leisti savivaldybėms apriboti jau baustų įmonių, ypač maitinimo ir pasilinksminimų, veiklą.

„Norintys gyventi miesto centre, turi išmokti sugyventi su įvairiausio būdo žmonėmis, tame tarpe ir su tais, kurie atvyksta pramogauti. Tačiau laisvė triukšmauti ir linksmintis neturi riboti ar atimti iš žmonių teisės išsimiegoti, sveikai gyventi, pailsėti“, – BNS tvirtino M. Majauskas. 

Laisvė triukšmauti ir linksmintis neturi riboti ar atimti iš žmonių teisės išsimiegoti, sveikai gyventi, pailsėti.

Parlamentaro teigimu, dabar nustatytos baudos nuo pažeidimų neatgraso – iki šių metų rudens jų jau skirta daugiau nei per visus 2018 metus.

Šiemet iki rugsėjo dėl per didelio triukšmo iš maitinimo ir pasilinksminimo įstaigų visose savivaldybėse buvo gauta 170 skundų, iš jų 55 – Vilniuje. Per visus 2018 metus tokių skundą gauta atitinkamai 149 ir 26, užpernai – 131 ir 23.

„Pirmą kartą skiriama sumažinta bauda ir dideliems barams, diskotekoms ar klubams nėra sunku tokius pinigus susimokėti“, – kalbėjo Seimo narys.

Pataisomis siūloma už teisės aktų, reglamentuojančių triukšmo valdymą, nevykdymą ar pažeidimus bausti 100-600 eurų (dabar 50-300 eurų), o už pakartotinus pažeidimus – 500-1000 eurų (dabar 280-600 eurų).

Siūloma didinti baudas ir tais atvejais, kai pažeistos savivaldybių patvirtintos triukšmo prevencijos taisyklės. Tada grėstų 150-600 eurų baudos vietoje dabartinių 80-300 eurų, o už pakartotiną pažeidimą – 500-1000 eurų (dabar – 300-600 eurų).

Savivaldybių tarybas taip pat siūloma įpareigoti apsvarstyti įmonių veiklos apribojimą už pakartotinus pažeidimus dėl triukšmo.

M. Majausko teigimu, pataisas paskatino Vilniaus Senamiesčio bendruomenių pirmininkės Astos Baškauskaitės priekaištai. Pasak jos, skatinant „naktinę ekonomiką“, barams gyventojų miego ir ramybės sąskaita suteikiama žalia šviesa veikti ir triukšmauti iki vėlumos.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Puiku

Labai gera ideja. Reik tramdyt žmones,kurie trikdo kitų žmonių ramybę.

Kur jis tą

triukšmą rado? Sapnuose ar naktiniuose pasilinksminimuose su gimnazistėm?

kauniečiui iš kaimo

verkšlenančių debilų susirinkimas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS