Koronaviruso krizė: svarbiausios savaitgalio naujienos | kl.lt

KORONAVIRUSO KRIZĖ: SVARBIAUSIOS SAVAITGALIO NAUJIENOS

BNS pateikia svarbiausių savaitgalio naujienų apie koronaviruso krizę Lietuvoje apžvalgą:

Viruso plitimas. Savaitgalį pranešta iš viso apie 20 naujų koronaviruso atvejų, epidemiologams nerimą kelia situacija dėl koronaviruso plitimo tarp Vilniaus rajone esančiuose Kalveliuose vykusios šventės dalyvių ir su jais susijusių asmenų, iš viso nustatyta 150 sąlytį turėjusių žmonių.

Šalių sąrašas. Sveikatos apsaugos ministerija savaitgalį pranešė atnaujinusi šalių, iš kurių galima atvykti į Lietuvą, sąrašą. Jis galios nuo pirmadienio iki birželio 14 dienos.

Užsienyje:

* Latvijoje per praėjusią parą užfiksuoti du nauji koronaviruso atvejai, bendras skaičius – 1088, o 25 žmonės mirė. Estijoje užfiksuoti aštuoni nauji atvejai, bendras skaičius išaugo iki 1939, taip pat iš viso užfiksuotos 69 mirtys.

* JAV vis dar išlieka šalimi, kurioje patvirtinta daugiausia užsikrėtimų ir mirčių nuo koronaviruso pasaulyje. Šiuo metu užregistruota per 1,9 mln. atvejų ir 109,8 tūkst. mirčių.

* Baltarusijoje per praėjusią parą užregistravus 879 naujus koronaviruso atvejus, bendras atvejų skaičius sekmadienį padidėjo iki 48 tūkst. 630. Skelbiama apie 269 iš viso nuo koronaviruso mirusius asmenis. Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka šeštadienį pareiškė, kad jo šalis išmoko dorotis su koronaviruso epidemija nesiimdama kraštutinių priemonių.

* Rusijoje per praėjusią parą nustatyta kone 9 tūkst. naujų koronaviruso atvejų, pranešta apie dar 134 mirtis. Iš viso šalyje registruoti 467 tūkst. 673 koronaviruso atvejai, nuo protrūkio pradžios Rusijoje registruotos 5859 mirtys.

Svarbios naujienos, nesusijusios su koronavirusu.

* Sekmadienio popietę amžino poilsio Antakalnio kapinių Menininkų kalnelyje atgulė Lietuvos teatro ir kino aktorius Gediminas Girdvainis.

* Šeštadienį „tvarkiečiai“ pradėjo partijos likvidavimo proceso, taip pat duotas startas naujai politinei jėgai – „Laisvės ir teisingumo“ partijai, kurios pirmininku išrinktas buvęs „tvarkiečių“ lyderis Remigijus Žemaitaitis, jo pavaduotojais tapo Artūras Paulauskas ir Artūras Zuokas.

* Lietuvos šaulių sąjunga šeštadienį išsirinko naują vadą – pulkininką Albertą Dapkų, pareigose jis pakeitė nuo 2017 metų organizacijai vadovavusi pulkininką leitenantą Gintarą Koryzną.

* Šimtai savanorių šeštadienį šalyje valė upes bei kitus vandens telkinius – tokiu būdu Lietuvoje vyko pasaulinė upių švarinimo akcija „River Cleanup“.

* Sekmadienį pranešta apie Lietuvą ir Švediją jungiančios elektros jungties „NordBalt“ gedimą, jo metu aktyvuoti avariniai galios rezervai iš Kruonio HAE bei Estijos ir Latvijos.

* Estijos pietvakarinėje Pernumos apskrityje šeštadienio vakarą vienam vyrui ėmus šaudyti į nepažįstamus žmones šalia degalinės žuvo du asmenys. Mažiausiai trys žmonės buvo sužeisti. Įtariamasis sulaikytas.

* Vokietijos užsienio reikalų ministras Heiko Maasas (Heikas Masas) interviu savaitraščiui „Bild am Sonntag“ pareiškė, kad jo šalies santykiai su JAV „yra komplikuoti“ bei išreiškė nuogąstavimą, kad nesantaika JAV viduje gali dar labiau padidinti tarptautinę įtampą.

* Buvęs JAV viceprezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) penktadienį oficialiai užsitikrino pakankamą palaikymą, kad taptų Demokratų partijos kandidatu į prezidentus.

* Jungtinės Karalystės policija pranešė, kad po šeštadienį Londone įvykusios daugiausia taikios demonstracijos „Black Lives Matter“ („Juodųjų gyvybės svarbios“) per susirėmimus buvo sužeista 14 policininkų.

* Egipto prezidentas Abdel Fattahas al Sisi (Abdel Fatahas Sisis) šeštadienį paskelbė iniciatyvą, turinčią padėti užbaigti pilietinį karą kaimyninėje Libijoje, ir sulaukė šios šalies rytinę bei pietinę dalį kontroliuojančių pajėgų vado maršalo Khalifos Haftaro (Chalifos Haftaro) pritarimo. Egipto lyderio plane numatyta nuo pirmadienio Libijoje paskelbti paliaubas, atverti kelią į rinkimus, atitraukti iš Libijos visus užsieniečius kovotojus. Egipto iniciatyvos kol kas niekaip nekomentavo Jungtinių Tautų remiama Nacionalinės santarvės vyriausybė (NSV), kontroliuojanti sostinę Tripolį.

* Prancūzijos gynybos ministerija pranešė, kad prancūzų pajėgos per operaciją šiaurės Malyje nukovė džihadistų grupuotės „Islamiškojo Magribo „al Qaeda“ (AQIM) vadeivą alžyrietį Abdelmaleką Droukdelį (Abdelmaleką Drukdelį).

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Krizė

Jeigu būtų šventė taip nebūtų atsitikę, čia vyko išgertuvės, po kurių teks ilgai blaivytis. Žmonės "Raketa" plaukė iki Nidos 3,5 val., atgal kelionė trunka 4 val., kur verslo interesai, ten saugu.

...

Chm: "Savaitgalį pranešta iš viso apie 20 naujų koronaviruso atvejų, epidemiologams nerimą kelia situacija dėl koronaviruso plitimo tarp Vilniaus rajone esančiuose Kalveliuose vykusios šventės dalyvių ir su jais susijusių asmenų" - tai negi tarp jų ir ve'Ryga papuolė?.. :s

Manau tokius uždaryti namuose ir tegu izoliuojasi.Išgys gerai ,o ne tegu.Nes manau užkratą platina nevykėliai viska neigiantis ir viruso jiems nėra.Tai tegu atrandą ji.Tegu nešioja kaukes ir saugosi,saugo artimus.O mums reikia gyventi,o ne visą amžių karantinuotis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS