Kreipėsi į A. Dulkį dėl sprendimo atleisti Šiaulių ligoninės vadovą: ragina persigalvoti | kl.lt

KREIPĖSI Į A. DULKĮ DĖL SPRENDIMO ATLEISTI ŠIAULIŲ LIGONINĖS VADOVĄ: RAGINA PERSIGALVOTI

  • 7

Opozicijai priklausantys Seimo nariai sako susirūpinę dėl sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio sprendimo atleisti Respublikinės Šiaulių ligoninės vadovą Remigijų Mažeiką iš einamų pareigų.

„Raginame persvarstyti sprendimą ir itin atsakingai vertinti situaciją, nes nepagrįsti ir neatsakingi sprendimai gali sutrikdyti vienos iš didžiausių šalies gydymo įstaigų veiklą ir sukelti realią grėsmę regiono pacientų sveikatai“, – išplatintame pranešime teigia daugiausiai „valstiečių“ frakcijai priklausantys politikai.

Pasak jų, antradienį gautas ligoninės darbuotojų, palaikančių įstaigos vadovą, laiškas leidžia manyti, kad ministerijos sudaryta pokyčių grupė neįsiklausė į abiejų pusių argumentus, o sprendimas atleisti vadovą yra labiau parodomoji akcija, kuri nesprendžia darbuotojų mobingo problemos.

„Dar daugiau, tai kuria itin pavojingą precedentą, kuomet gydytojų vadovų ir sveikatos specialistų itin teigiamai vertinamas vadovas yra atleidžiamas remiantis nebaigtais institucijų tyrimais ar abstrakčiomis prielaidomis dėl psichoemocinio klimato neužtikrinimo“, – teigiama pranešime.

Tai kuria itin pavojingą precedentą, kuomet gydytojų vadovų ir sveikatos specialistų itin teigiamai vertinamas vadovas yra atleidžiamas remiantis nebaigtais institucijų tyrimais ar abstrakčiomis prielaidomis dėl psichoemocinio klimato neužtikrinimo.

„Šiandien iš dalies jaunųjų, vadovo į ligoninę pakviestų, medikų jau gaunamos žinutės apie planus atsisakyti darbo šioje įstaigoje, jei bus atleistas juos pritraukęs vadovas. Tokie signalai yra labai pavojingi, žinant, kaip sudėtinga pritraukti jaunus specialistus dirbti regionuose. Pasitraukus specialistams, gali iškilti reali grėsmė gydymo (ypač klasterinių) paslaugų teikimui regione. Nelikus kritinių profesinių specialistų, Šiaulių regiono pacientams tokių paslaugų tektų vykti į Klaipėdą ar net Kauną“, – tvirtina politikai ir ragina A. Dulkį įsiklausyti į Respublikinės Šiaulių ligoninės vadovą palaikančių darbuotojų prašymą ir jų išdėstytus argumentus bei pakeisti savo sprendimą dėl vadovo atleidimo.

Pranešimą pasirašė „valstiečių“ frakcijai priklausantys Aurelijus Veryga, Asta Kubilienė, Rimantė Šalaševičiūtė, Rima Baškienė, Laima Nagienė, Valius Ąžuolas bei Lietuvos regionų frakcijai priklausantis Remigijus Žemaitaitis.

Paviešino ligoninės darbuotojais pasivadinusių asmenų pareiškimą

Prie išplatinto politikų pranešimo pridėtas Respublikinės Šiaulių ligoninės darbuotojų kreipimasis dėl susiklosčiusios situacijos.

Rašte, kurį pasirašo vardais neprisistatę ligoninės darbuotojai, „norintys dirbti su direktoriumi R. Mažeika“, reiškiamas susirūpinimas, kad situacija dėl R. Mažeikos nušviečiama netinkamai, o kartu neatsižvelgiama į pozityvius pokyčius ligoninėje.

„Atkreipiame dėmesį, kad vadovaujant direktoriui R. Mažeikai ligoninėje atlikti svarbūs struktūriniai pokyčiai, orientuoti į pacientus (...). Gydymo įstaigoje inicijuotos naujovės leido Šiaurės Lietuvos regiono gyventojams pasiūlyti aukšto lygio gydymo paslaugas, o Respublikinei Šiaulių ligoninei įsitvirtinti ir tapti sparčiai tobulėjančiu gydymo centru“, – teigiame pareiškime.

Ligoninės darbuotojais prisistatę asmenys prašo ministro įvertinti rašte įvardijamus gydymo įstaigai reikšmingus pokyčius, įvykusius per direktoriaus R. Mažeikos vadovavimo metus. Taip pat teigiama, kad būtent ministerijos sprendimas atleisti R. Mažeiką iš pareigų daro žalą ir kenkia motyvacijai tų asmenų, kurie galėtų sieti savo karjerą su Respublikine Šiaulių ligonine.

„Tokie sprendimai primena politinį susidorojimą, nenorą apginti kompetentingą, profesionalų, inovatyvų ligoninės vadovą, siekiant patenkinti visuomenės, žiniasklaidos, politikų daromą spaudimą, pagrįstą išankstinėmis nuomonėmis“, – teigiama Šiaulių ligoninės darbuotojais pasivadinusių asmenų pranešime.

ELTA primena, kad tyrimai Šiaulių ligoninėje prasidėjo po visuomenėje plačiai aptartos tragedijos, kai gegužę šioje ligoninėje dirbusi jauna medikė galimai dėl patirto mobingo nusižudė.

Sveikatos apsaugos ministras A. Dulkys pirmadienį pranešė nusprendęs pradėti Respublikinės Šiaulių ligoninės direktoriaus R. Mažeikos atšaukimo iš einamų pareigų procedūrą. Pasak ministro, vadovo elgesys menkina ligoninės reputaciją ir sukėlė tiek jos darbuotojų, tiek ir gyventojų nepasitikėjimą.

Gairės: Respublikinė Šiaulių ligoninė, Arūnas Dulkys, Šiaulių ligoninė, Remigijus Mažeika, mobingas, pagalbos tel
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Andrius

Vis stebiuosi-UŽ KĄ GAUNA SEIME PINIGUS?? Tiek laiko svarstyti????!!!! Vėl giminių giminaičiai kišasi.. Tai gal dar medalį tam nevidonui paskirkim ir atsirašykim??? Manau, kad tuojau patys visi Šiaulių gyventojai sukils..

joo

nenoriu neiko labai teisti, bet jau greičiau reikįtų atleisti vadovą. Kai kuriems darbuotojams tokia panika, nebežino nei kur dėtis, kad niekas nesikeistų

<>

Na, išmest-neišmest, o bardake (Lietuvoj) įvest reikia. Bet ką aš čia? Lyg ne Lietuvoj gyvenčiau....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS