Kultūrinės spaudos atstovai: Vyriausybės paramos nesulaukiame | kl.lt

KULTŪRINĖS SPAUDOS ATSTOVAI: VYRIAUSYBĖS PARAMOS NESULAUKIAME

  • 0

Kultūrinės spaudos atstovai piktinasi ne tik nesulaukiantys paramos 2016-iesiems, bet ir paties konkurso leidinių finansavimui.

Kultūros ministras Šarūnas Birutis žada, jog Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo (SRTRF) konkursas paramai leidiniams, laidoms, kultūros projektams gali būti paskelbtas jau kitą savaitę.

„Paprastai konkursas būdavo paskelbiamas geriausiu atveju lapkričio pradžioje, apie rezultatus sužinoma vasario pradžioje. Tad jei dabar bus paskelbtas, velnias žino, kada sužinosime. Visi, kurie leidžiame leidinius, neturime pinigų už ką, nėra už ką sumokėti spaustuvei, apie algas ir honorarus išvis nešnekame“, - BNS sakė savaitraščio „Literatūra ir menas“ vyriausiasis redaktorius Gytis Norvilas.

Š.Birutis tvirtina, kad pernai pasikeitus Visuomenės informavimo įstatymui, teko pereiti ilgą biurokratinę procedūrą: keisti SRTRF konkurso nuostatus, juos turėjo parengti pats fondas, o svarstyti juos turėjo net du Seimo komitetai, pritarti Kultūros ministerija, galiausiai - Vyriausybė. Fondo atstovai BNS patvirtino nuostatus politikams išsiuntę dar rugsėjį.

„Tai buvo daroma būtent dėl skaidrumo (...). Nuostatai gauti, Kultūros ministerija pateikė Vyriausybei - Vyriausybėje nustatyta tvarka derinama su Teisingumo, kitomis ministerijomis. Tiesiog vieną kartą reikia tą procedūrą atlikti, nes pasikeitė ir įstatymas ir įstatymo nuostatai dėl pačių konkursų nuostatų tvirtinimo“, - BNS sakė ministras.

„Aš tikiuosi, kad kitą savaitę mes galėsime Vyriausybėje jau priimti, nes mes, Kultūros ministerija, paprašėme skubos tvarkos (...). Jei Vyriausybė patvirtintų kitą savaitę, fondas turėtų būti viską jau pasiruošęs ir kitą savaitę gali skelbti“, - patikino jis.

SRTRG duomenimis, Lietuvoje valstybės paramą pernai gavo 17 kultūros ir meno leidinių, tarp jų - mėnraštis „Metai“, savaitraščiai „Literatūra ir menas“, „Šiaurės atėnai“, leidiniai „7 meno dienos“, „Kinas“ ir kiti. Iš viso leidiniams paskirstyta 450 tūkst. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS