Kuri Kalėdų eglė šiemet pelnė jūsų simpatiją – Kauno ar Vilniaus? | kl.lt

KURI KALĖDŲ EGLĖ ŠIEMET PELNĖ JŪSŲ SIMPATIJĄ – KAUNO AR VILNIAUS?

  • 112

Paskutinio rudens šeštadienio vakarą buvo įžiebta Kauno kalėdinė eglė, o pirmąjį žiemos vakarą šventinė žaliaskarė suspindo ir Vilniuje. Kurio iš šių dviejų miestų eglutė šiemet jūsų širdį pakerėjo labiau? 

Kaune – lengvos ir ramios Kalėdos

Šiemet kaip ir daugybę kitų neišdildomų Kauno kalėdinių eglių kūrusi Jolanta Šmidtienė susitelkė ties lengvumo tema. Ši eglė leis visiems pajausti tarsi esame po angelo sparnu, kad visas miestas ir jo gyventojai – tarsi angelo palytėti.

Lengvos ir ramios Kalėdos Kaune – ir devizas, ir palinkėjimas, ir siekis. „Iš esmės viskas eina per žodį lengvumas. Lengvos Kalėdos“, – kokią nuotaiką siekė perteikti, apibūdino J. Šmidtienė.

Kaunas plūsta į Rotušės aikštę

Regimanto Zakšensko, E. Ovčarenkos/BNS nuotr.

„Šiemet pasaulyje tokia padėtis, kad viskas sunku. Sunkios mintys, sunkios žinios. Norisi kažko lengvo. Kalėdos – tai viltis. Ieškodama, kas žmogui leistų pačiam pajusti viltingą nuotaiką, prisikapsčiau iki plunksnos simbolio. Plunksna asocijuojasi su lengvumu ir su angelu. Šiais laikais mes patys turime būti angelais“, – sakė menininkė. Plunksnos puošė ir eglę, ir Rotušės aikštę.

Kauno kalėdinė eglutė. Regimanto Zakšensko nuotr.

Kauno miesto savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėja Agnė Augonė „Kauno dienai“ skaičiavo, kad bendrai žiemos šventėms – eglutės įžiebimui, papuošimams, šventiniams renginiams – preliminariai skiriama apie 430 tūkst. eurų. Rotušės aikštės puošimui ir eglutei buvo numatyta 160 tūkst. eurų.

Vilnius kviečia atsigręžti į nematerialias vertybes

Vilniuje, Katedros aikštėje, sužibo ne karkasinė, kaip buvo įprasta matyti pastarąjį dešimtmetį, o natūrali eglė. Paskutinį kartą Katedros aikštėje natūrali eglė puošta 2009 m.

Vilniaus kalėdinė eglutė. S. Žiūros nuotr.

Daugiau nei 16 m aukštį siekiantį medį vilniečiams padovanojo miesto gyventojas. Natūrali eglė papuošta aukso ir sidabro spalvų dekoracijomis: daugiau nei 300 žaislų ir 200 tūkst. LED lempučių, kurių bendras ilgis siekia 5 km. Eglutės viršūnėje ryškiai suspindo beveik 2 m aukščio tūrinė žvaigždė.

Vilniuje įžiebta Kalėdų eglė 2023

Vilniaus miesto savivaldybės nuotr.

Šių metų Kalėdų eglės Katedros aikštėje meninę kompoziciją sukūrė UAB „Lumidėja“, kuri buvo atrinkta atviro projekto konkurso būdu. Sutarties, pagal kurią rangovas įrengė eglutę, vertė – 89,5 tūkst. eurų (su PVM).

Rašyti komentarą
Komentarai (112)

Liutauras

O man graziausia Niujorko egle.

Vidma

Nesibaigiantis marazmas. Man gražiausia- Rygos. Ir ką?

Vytautas

Pati grąžiausia-Plungės miesyo eglė !!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS