Kuriose aukštosiose mokyklose daugiausiai studentų turi imunitetą COVID-19? | kl.lt

KURIOSE AUKŠTOSIOSE MOKYKLOSE DAUGIAUSIAI STUDENTŲ TURI IMUNITETĄ COVID-19?

  • 2

Lietuvos statistikos departamentas skelbia informaciją apie studentų vakcinaciją ir bendrą imunizaciją nuo SARS‑CoV-2 pagal aukštąsias mokymosi įstaigas ir studijų programas.

Vakcinacija

Pagal studentų, vakcinuotų bent viena skiepo doze, dalį pirmauja Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademija (96 proc.), Lietuvos sveikatos mokslų universitetas (88 proc.) ir Vilniaus universitetas (87 proc.) bei ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas (85 proc.)

Mažiausias procentas studentų, vakcinuotų bent viena doze, yra Balstogės universiteto filiale Ekonomikos‑informatikos fakultete (33 proc.), Lietuvos aukštojoje jūreivystės mokykloje (45 proc.) ir Socialinių mokslų kolegijoje (50 proc.).

Bendra imunizacija

Didžiausia dalis imunizuotų studentų (įgavusių imunitetą natūraliai (persirgę) ir po vakcinacijos) mokosi Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje (94 proc.), Lietuvos sveikatos mokslų universitete (82 proc.), ISM Vadybos ir ekonomikos universitete (81 proc.) bei Vilniaus universitete (79 proc.).

Pati mažiausia imunizuotų studentų dalis yra Balstogės universiteto filiale Ekonomikos-informatikos fakultete (29 proc.), Lietuvos aukštojoje jūreivystės mokykloje (35 proc.), Lietuvos verslo kolegijoje (40 proc.) bei Socialinių mokslų kolegijoje (41 proc.).

Analizuojant pagal studijų programas pačiame priekyje pagal imunizacijos procentą atsiduria Vilniaus universiteto, Lietuvos Jono Žemaičio karo akademijos, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto programos, susijusios su medicina, biologijos mokslais, tarptautiniais santykiais, verslo administravimu, gynyba. Pirmoje vietoje atsiduria Vytauto Didžiojo universiteto tarptautinė verslo vadybos programa vadovams (93 proc.), Vilniaus universiteto medicinos programa (93 proc.), generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos nacionalinio saugumo ir gynybos programa (93 proc.).

O mažiausią imunizacijos procentą turi daugiausia Klaipėdos aukštosios mokyklos, programos, susijusios su laivyba. Žemai sąraše yra programos, susijusios su grožio terapija, kosmetologija, estetine kosmetologija, alternatyviąja medicina, sveikatingumo ir SPA paslaugų vadyba. Kolegijose ir aukštosiose mokyklose mažesnis procentas imunizuotų studentų nei universitetuose. 

Mažiausią procentą imunizuotų studentų turi Balstogės universiteto filialo Ekonomikos-informatikos fakulteto informatikos programa (22 proc.), Socialinių mokslų kolegijos tarptautinio verslo ir komunikacijos programa (23 proc.) ir Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos laivų elektros įrenginių eksploatavimo programa (23 proc.).

Ataskaita yra išankstinė 

Kaip praneša Statistikos departamentas, į ataskaitą įtraukta 75,9 tūkst. studentų iš 42-iejų aukštųjų mokyklų, kolegijų, universitetų. Studentų sąrašas yra išankstinis (dar didės) ir iš dalies paruoštas pagal pavasario semestro sąrašus. Neįtraukti laikinai studijas sustabdę studentai.

Studentai, kurie neturi lietuviško asmens kodo, yra neįtraukti skaičiuojant imunizacijos procentą, nes asmens kodas reikalingas medicininiams duomenims sujungti su studentų registro duomenimis. Nelietuvišką asmens kodą, išankstiniais duomenimis, turi 8 proc. studentų. Didžioji dalis jų studijuoja Lietuvos sveikatos mokslų universitete (1,1 tūkst.), Vilniaus universitete – apie tūkstantį. Apie pusę tūkstančio jų studijuoja Vilniaus Gedimino technikos universitete ir Kauno technologijų universitete, Vytauto Didžiojo universitete ir LCC tarptautiniame universitete.

Metodika

Imunizuotų studentų dalis apskaičiuota imant bendrą lietuvių studentų skaičių pagal Nacionalinės švietimo agentūros teikiamus studentų sąrašus bei e.sveikatos turimus vakcinacijų bei tyrimų duomenis. Šie duomenys yra sujungiami Valstybės duomenų valdysenos informacinėje sistemoje (VDV IS), kurią tvarko Lietuvos statistikos departamentas. 

Galima imunizacija – tai natūraliai (neseniai užsikrėtus) ir  po vakcinacijos (praėjus 14 d. po antrosios vakcinos dozės) gautas imunitetas.

Informacija pateikiama saugant asmenų privatumą: pritaikytos konfidencialumo taisyklės, pagal kurias mažiausiame pogrupyje (pvz., konkrečios įstaigos konkrečios programos imunizuoti arba neimunizuoti studentai) esančių asmenų skaičius negali būti mažesnis nei 5. Tokiais atvejais atitinkami absoliutūs skaičiai yra pakeičiami į „5“ arba „visi minus 5“, o procentai skaičiuojami nuo pakeistų skaičių. Atskirame stulpelyje pažymima, ar buvo pritaikyta tokia konfidencialumo taisyklė.

Sąrašą galite rasti čia.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Pillietis

Melagingas tvirtinimas. Cit.:"Kuriose aukštosiose mokyklose daugiausiai studentų turi imunitetą COVID-19?"Absurdiška tvirtinti, kad "Galimybių pasas" yra IMUNITETO BUVIMO ĮRODYMAS. Toliau:"... Galima imunizacija – tai natūraliai (neseniai užsikrėtus) ir po vakcinacijos (praėjus 14 d. po antrosios vakcinos dozės) gautas imunitetas.". IMUNIZACIJA yra SKIEPIJIMO moksliškesnis pavadinimas. Ir "galima imunizacija", ir "po vakcinacijos" tai jokiu būdu NEREIŠKIA, KAD IGYTAS IMUNITETAS. Tai tik "galimai įgytas imunitetas". Tai ko norėti, jei VALSTYBĖ moka atlyginimus už čia pademonstruotą suvokimą apie vakcinaciją ir jos vietą?

vseledivoimi

Тогда как любые ограничения принесут лишь временный эффект и не добавят здоровья.Особенно опасны таблетки, чаи и другие средства для похудения с мочегонным и слабительным действием, которые приносят организму колоссальный вред.Чтобы избавиться от лишней отечности, нужно использовать безопасные методы, отмечает врач Михаил Гаврилов.как можно похудеть за неделю Помогут брусничный отвар, массаж, занятия на беговой дорожке или просто прогулки по улице.Если же вы соблюдаете ограничительную диету, не забывайте о приеме витаминно-минеральных комплексов.Получить все необходимые организму нутриенты сложно и при сбалансированном рационе.А когда из меню исключены определенные продукты, витаминные добавки предупредят развитие дефицита ценных веществ.30 способов, как похудеть естественным способом без диеты и убрать живот без упражнений в домашних условиях.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS