L. Graužinienė: valdantieji sutarė dėl Nacionalinio vėžio instituto steigimo | kl.lt

L. GRAUŽINIENĖ: VALDANTIEJI SUTARĖ DĖL NACIONALINIO VĖŽIO INSTITUTO STEIGIMO

  • 2

Valdantieji sutarė dėl Nacionalinio vėžio instituto, jis turėtų būti steigiamas prie Vyriausybės, sako Seimo pirmininkė ir laikinoji Darbo partijos vadovė Loreta Graužinienė.

"Darbo partija buvo įtraukusi Nacionalinio vėžio instituto klausimą, džiaugiuosi, kad koalicijoje bandoma ieškoti kompromiso, ir iki kitos savaitės turime šitą klausimą išspręsti, dabar apsistota ties modeliu, kad institutas būtų steigiamas prie Vyriausybės, bet Švietimo ir mokslo ministerijos pavaldume", - po valdančiosios koalicijos politinės tarybos posėdžio pirmadienį žurnalistams patvirtino L.Graužinienė

Vyriausybė jau anksčiau yra parengusi nutarimo projektą, pagal kurį Vilniaus universiteto Onkologijos instituto pavadinimas būtų pakeistas į Nacionalinį vėžio institutą, patvirtinti naujos įstaigos nuostatai, o instituto steigėja taptų Vyriausybė.

Tam Vyriausybei tektų atšaukti buvusio Ministrų kabineto sprendimą dėl Onkologijos instituto padalijimo. Centro-dešinės Vyriausybė 2010 metais priimtą nutarimu dėl Onkologijos instituto reorganizavimo buvo numačiusi, kad jis būtų padalytas į Onkologijos ligoninę ir Lietuvos onkologijos institutą. Tačiau prasidėjus teismų procesams šis nutarimas liko neįgyvendintas.

Anot naujo Vyriausybės nutarimo projekto, Nacionalinis vėžio institutas būtų valstybinis mokslinių tyrimų institutas, savo sudėtyje turintis kliniką.

Praėjusios kadencijos Vyriausybės ir Seimo nuomonės dėl Onkologijos instituto buvo išsiskyrusios. Vyriausybės sprendimu dabartinis Vilniaus universiteto Onkologijos institutas turėjo būti padalytas į Onkologijos ligoninę ir Lietuvos onkologijos institutą. Ligoninės steigėjo teises ketinta perduoti Sveikatos apsaugos ministerijai, o Lietuvos onkologijos instituto steigėjo teisės - Švietimo ir mokslo ministerijai.

Tuo metu Seimas 2009 metų gruodį buvo priėmęs nutarimą dėl Nacionalinio vėžio instituto įkūrimo, o 2011 metų balandį parlamentarai po pateikimo pritarė Nacionalinio vėžio instituto įstatymo projektui.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Kadangi

Kaune pasikeitė klinikų vadovybė, galima tikėtis protingesnių sprendimų.

ai

nacionalinis darmajedu institutas... svogeriam siltu vietu reikia...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS