L. Linkevičius: Lenkija leis naudotis Varšuva jungiamiesiems skrydžiams | kl.lt

L. LINKEVIČIUS: LENKIJA LEIS NAUDOTIS VARŠUVA JUNGIAMIESIEMS SKRYDŽIAMS

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius sako, kad Lietuvos vyriausybė gavo Lenkijos valdžios patikinimą, jog lietuviai galės naudotis Varšuvos oro uostu jungiamiesiems skrydžiams į Vilnių, o autobusų konvojai esant poreikiui bus praleidžiami ir ateityje.

Po susitikimų su Lenkijos užsienio reikalų ministru, Vidaus reikalų ministerijos ir Vyriausybės atstovais L. Linkevičius teigė turintis vilties, kad pasienyje pastarosiomis dienomis kilusi krizė nepasikartos.

Pasak L. Linkevičiaus, lietuviai galės pasinaudoti Lenkijos aviakompanijos LOT paslaugomis, bet tik tuo atveju, jei Varšuvoje bus suorganizuotas kitas skrydis į Vilnių – tokia galimybė gali padėti grįžti žmonėms iš tolimesnių kraštų.

„Varšuvos oro uostas uždarytas mums ir skrydžiai į Vilnių nevyksta, bet šiaip LOT'as skraido į visą pasaulį. Buvo tokių atvejų, kad mūsų tautiečiai nebuvo įleisti į lėktuvą vien todėl, kad po to nėra sutarimo, ką jie darys atskridę į Varšuvą. Manau, kad šioje vietoje rasim sprendimą ir čia reikės žiūrėti kiekvieną atvejį atskirai“, – telefonu iš Varšuvos BNS sakė ministras.

„Galima galima bus lietuviams vykti LOT'o reisais iš tolimesčių egzotiškų šalių ir tada mums reikės perimti kitu komerciniu lėktuvu iš Varšuvos – šia galimybe galėsime naudotis“, – teigė L. Linkevičius.

Jis teigė, kad Lenkijos valdžia patikino, jog esant poreikiui Lenkija leis kirsti šalį organizuotus autobusų konvojus.

Lenkijai uždarius sienas užsieniečiams, jos pasienyje su Vokietija buvo įstrigę šimtai lietuvių. Lenkija atsisakė praleisti juos lengvaisiais automobiliais, buvo suderintas grįžimas keltu ir traukiniu, tačiau užsikišus keliams pasiekti šiuos taškus kurį laiką buvo labai problematiška.

Didžiulės eilės taip pat buvo susidariusios ir Lietuvos – Lenkijos pasienyje, tačiau atvėrus antrą punktą situaciją antradienio vakarą ėmė gerėti.

„Prašiau, kad negrįžtume prie tos situacijos. Pralaidumas per sieną yra esminis dalykas išvengti sankaupų ir  viruso židinių. Supratimas yra ir tikėtina, kad tas nepasikartos“, – sakė L. Linkevičius.

Jis teigė, kad Lenkijos pusė pažadėjo, jog antrasis pasienio punktas ties Lazdijais veiks tiek, kiek reikės.

Pasak L. Linkevičiaus, vizito metu taip pat sutarta, kad kroviniai su maisto produktais galėtų gauti pirmenybę kirsti sieną.

„Tai buvo vizitas pas draugus, sąjungininkus, su kuriais galima rasti išeitį ir sprendimą“, – teigė ministras.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

Polakas pažadėjo, polakas pamelavo.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS