L. M. Zaikausko skundas dėl atleidimo iš teatro – atmestas | kl.lt

L. M. ZAIKAUSKO SKUNDAS DĖL ATLEIDIMO IŠ TEATRO – ATMESTAS

Panevėžio apygardos teismas trečiadienį atmetė buvusio J. Miltinio teatro vadovo Lino Marijaus Zaikausko skundą dėl atleidimo iš darbo.

Paliktas galioti gegužę priimtas Panevėžio rūmų sprendimas, BNS informavo teismo atstovė Jolita Gudelienė.

L. M. Zaikauskas pareigų neteko pernai liepą, jis nepasirodė darbe po dvi savaites trukusių atostogų.

Kultūros ministerija, iki darbo pabaigos nesulaukusi oficialių dokumentų, „kurie pagrįstų direktoriaus nebuvimą darbo vietoje, į teatrą išsiuntė pranešimą apie atleidimą“.

Kreipdamasis į teismą buvęs teatro vadovas L. M. Zaikauskas nurodė, kad su paskirta drausmine nuobauda nesutinka – atleisti jį iš darbo esą nebuvo pagrindo. Be to, ieškinyje teigiama, kad buvo pažeisti teisės aktuose nustatyti procedūriniai pažeidimai – darbo sutartis nutraukta jo atostogų bei nedarbingumo laikotarpiu, kai negalėjo atleisti iš darbo.

L. M. Zaikauskas prašė panaikinti jam skirtą drausminę nuobaudą – atleidimą iš darbo – ir pripažinti, kad tai padaryta pažeidžiant įstatymus.

Konkursą į Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatro vadovus režisierius L. M. Zaikauskas laimėjo 2015 metų spalį.

Anksčiau jis yra dirbęs įvairiuose Lietuvos ir užsienio teatruose, 1992–1999 metais vadovavo Lietuvos rusų dramos teatrui.

Prieš L. M. Zaikauskui netenkant pareigų kilo skandalas dėl jo galimo seksualinio priekabiavimo prie aktorės.

56 metų režisierius šių metų gegužės 4 dieną nuteistas baudžiamojoje byloje dėl seksualinio priekabiavimo, Kupiškio teismas jam skyrė 44 parų areštą. Šis nuosprendis yra apskųstas.

Nukentėjusiai aktorei Erikai Račkytei priteista 3 tūkst. eurų neturtinės žalos atlyginimo ir 100 eurų turtinei žalai atlyginti.

Buvęs teatro vadovas neigė kaltę ir tikino, kad nukentėjusiosios yra apkalbėtas, apšmeižtas, tačiau teismas, išnagrinėjęs bylą, šią versiją atmetė ir pripažino jį kaltu.

Už vertimą lytiškai santykiauti Baudžiamasis kodeksas numato areštą arba laisvės atėmimą iki trejų metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS