Laikiniems vaikų globėjams teks priimti ir vieną iš tėvų? | kl.lt

LAIKINIEMS VAIKŲ GLOBĖJAMS TEKS PRIIMTI IR VIENĄ IŠ TĖVŲ?

  • 15

Laikiniems vaikų globėjams norima užkrauti nepakeliamą naštą: į namus priimti ne tik mažylius, bet ir vieną iš tėvų, praneša LNK.

Laikinuosius globėjus pritrenkė valdančiųjų pasiūlymai vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatyme numatyti galimybę kartu su vaikais pas globėjus apgyvendinti dar vieną iš tėvų. 

„Neslėpsiu, tikrai su globojamų vaikų tėvais užsimezga ir šilti santykiai. Mes bendraujame, mes nesame tie žmonės, kurie visiškai atsiribojame nuo tų šeimų, stengiamės kiek įmanoma padėti. Aš esu vienos šeimos paprašyta po globos tapti jų vaiko krikšto mama. Mes iki šiol bendraujame draugiškai. Tačiau ar norėčiau su jais gyventi, tai tikrai didelis klausimas“, – sako laikinoji globėja Jurgita Siliūnienė.

Pasak šios pataisos autorės, vieno iš tėvų priėmimas esą būtų tik dar viena globėjo suteikiama paslauga ir galimybė vaikui neprarasti ryšio su tėvais. 

„Globėjai teikia paslaugą, kurią perka valstybė. Tai šiuo atveju valstybė, jeigu globėjas sutinka, gali turėti tam tikrų įpareigojimų. Tai nėra šiaip sau paprasta šeima, kuri paima gera valia vaiką pagloboti – jie gauna už tai atlygį“, – komentuoja Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkė Agnė Širinskienė.

Šioms pataisoms Seimas po pateikimo pritarė praėjusią savaitę. Šią savaitė jos kartu su Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos pateiktas įstatymo pakeitimo siūlymais jau bus svarstomas Seimo komitetuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Anonimas

..buciau globeja------niekada nesutikciau ,kad apsigyventu nuomininkas-ke mano namuose ..jei jiems atimtos teises tai tegul jais rupinasi ju girtuokliu sheima.

Lena

O kas apdraus globejus nuo vagysciu ir visu kitu nepatogumu.

Kazi

Kiek mokes uz priimta globojamo vaiko teva. Juk valgys, gers, naudos elektra, vandeni. O jei bus bedarbis ir linkes isgerti, reikes ir bonka nupirkti. Ir uz ji viska sumoketi. Brangiai valstybei gali kainuoti globojamo vaiko tevo islaikymas globeju seimoje.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS