Lietuva į Iraką siųs karių būrį saugoti gynybos ir ugdymo įstaigas Bagdade | kl.lt

LIETUVA Į IRAKĄ SIŲS KARIŲ BŪRĮ SAUGOTI GYNYBOS IR UGDYMO ĮSTAIGAS BAGDADE

  • 4

Lietuva planuoja į Iraką siųsti apsaugos būrį teikti paramą šios šalies gynybos ir ugdymo įstaigoms Bagdade bei jo apylinkėse.

Būrys Irake tarnautų nuo šių metų spalio iki kitų metų gegužės Danijos kontingento sudėtyje, pranešė Krašto apsaugos ministerija. 

NATO vadovaujamoje tarptautinėje operacijoje Irake (angl. NATO Mission Iraq, NMI), šiuo metu dalyvauja du Lietuvos kariai, ji vykdoma nuo 2018 metų. Kovos veiksmuose kariai nedalyvauja.

NATO gynybos ministrai sprendimą dėl operacijos Irake išplėtimo priėmė atsiliepdami į Irako vyriausybės prašymą ir glaudžiai koordinuodami savo veiksmus su tarptautine kovos su Islamo valstybe koalicija.

Ministrų susitikime ketvirtadienį dalyvavęs Lietuvos krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas sakė, kad Lietuva remia NATO sprendimus Irake.

„Lietuva ir toliau laikysis savo įsipareigojimų ir rems kolektyvinius aljanso sprendimus stabilumui Irake įtvirtinti“, – ministerijos pranešime cituojamas A. Anušauskas.

Gynybos ministrai, aptardami NATO vadovaujamą operacijos „Tvirta parama“ („Resolute Support“) Afganistane ateitį, ketvirtadienį sutarė toliau labai atidžiai stebėti ir vertinti situaciją Afganistane. 

NATO operacijoje Afganistane, skirtoje rengti ir remti vietos saugumo pajėgas, dalyvauja 40 Lietuvos karių.

Gairės: Lietuva, Įrakas, kariai
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

Gal parveš iš ten cinkuotų dėžučių ?

NETEISINGAS PAVADINIMAS

Straipsnio pavadinimas nepilnas. Turėtų būti parašyta:"Lietuva siųs į JAV OKUPUOTĄ Iraką Lietuvos karius. Ukrainoje apie Donbasą rašoma, kad jie "separatistai", nes nenorėjo būti Ukrainos nacionalistų sunaikinti. O tokiame Irake, Afganistane, Libijoje...svetimi kariai OKUPANTAI. Jie su ginklu ir perversmu įžengė į tas šalis.

nordland

visi vasalai ten siuncia po kelis karius tik tam, kad amerikonai galetu savo okupacines pajegas, pavadinti "koalicija".
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS