Lietuvą pasiekė dar dvi siuntos su apsaugos priemonėmis iš Kinijos | kl.lt

LIETUVĄ PASIEKĖ DAR DVI SIUNTOS SU APSAUGOS PRIEMONĖMIS IŠ KINIJOS

Trečiadienį Lietuvą pasiekė dar dvi siuntos iš Kinijos su asmens apsaugos priemonėmis, skirtomis medikams ir kitiems koronaviruso židiniuose dirbantiems specialistams.

Vienas lėktuvas trečiadienio naktį į Kauno oro uostą atgabeno daugiau kaip 2 tūkst. dėžių, kitas krovinys atgabentas į Vilniaus oro uostą.

Bendras abiejų siuntų svoris – daugiau nei 50 tonų. Kroviniuose – vienkartiniai akiniai, apsauginiai skafandrai, vienkartinės chirurginės kaukės ir medicinos apranga, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

Premjeras Saulius Skvernelis feisbuke teigė, kad visos apsaugos priemonės bus gabenamos į penkias pagrindines gydymo įstaigas, dalis jų pasieks ir regionines ligonines, penkių didžiųjų miestų greitosios medicinos pagalbos stotis, taip pat bus išdalytos žmonėms, dirbantiems savivaldybių įsteigtuose mobiliuosiuose punktuose.

„Kiek esu informuotas, kuo toliau, tuo labiau apsauginės priemonės tampa prieinamos visiems. Tiek dezinfekcinio skysčio, tiek kaukių, tiek pirštinių jau yra prekyboje. Dar ne visur, bet jų tikrai daugėja. Manau, pačiu artimiausiu metu tai jau niekam nebebus problema“, – rašė S. Skvernelis.

Kovojant su koronavirusu, centrinė šalies valdžia, Vilniaus miesto savivaldybė pastaruoju metu praneša apie užsakytus didelius kiekius medikams skirtų apsaugos priemonių iš Kinijos. Tačiau medikai ir mokslininkai išsako kritikos dėl gaunamų respiratorių kokybės. Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga patikino, kad gamintojai įsipareigojo pakeisti nekokybiškus respiratorius tinkamais.

GALERIJA

  • Lietuvą pasiekė dar dvi siuntos su apsaugos priemonėmis iš Kinijos
"Facebook" nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Žilvinas Ručys

Matėt su kokiais lėktuvais gabena . Keleiviniais . Kad daugiau kainuotu .

Romualdas

Kas juos patikrins ,gali ir nekokybiški pasitaikyti ,vaistinėje ar leis kas tikrinti ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS