Lietuva skirs papildomus 100 tūkst. eurų civilių palestiniečių poreikiams | kl.lt

LIETUVA SKIRS PAPILDOMUS 100 TŪKST. EURŲ CIVILIŲ PALESTINIEČIŲ POREIKIAMS

  • 8

Gazos Ruože tęsiantis laikinoms paliauboms Lietuva skirs papildomus 100 tūkst. eurų humanitarinės pagalbos civiliams gyventojams, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

„Lietuvos indėlis padės tarptautinėms humanitarinėms organizacijoms Palestinoje tiekti maistą, vaistus, vandenį ir kitą gyvybiškai svarbią pagalbą civiliams gyventojams bei palengvins ligonių, sužeistųjų ir kitų pažeidžiamų asmenų evakuaciją“, – teigiama ministerijos pranešime.

Pirminiais skaičiavimais, humanitarinės pagalbos poreikis Gazos Ruože viršija 1 mlrd. eurų.

Karas tarp Izraelio ir islamistų grupuotės „Hamas“ prasidėjo spalio 7-ąją, kai ši grupuotė per virtinę atakų nužudė mažiausiai 1,2 tūkst. žmonių, daugiausia civilių, ir paėmė beveik pustrečio šimto įkaitų.

Atsakydamas į šią daugiausiai aukų pareikalavusią ataką per šalies istoriją, Izraelis pradėjo puolimą Gazos Ruože, kad sunaikintų „Hamas“. Grupuotės vyriausybės Gazos Ruože duomenimis, šioje teritorijoje žuvo beveik 15 tūkst. žmonių, daugiausia civilių.

Nuo konflikto pradžios apie 1,7 mln. Gazos Ruožo gyventojų buvo priversti palikti savo namus, o 2,2 mln. žmonių reikalinga humanitarinė pagalba.

Daugiau nei du trečdaliai visų Gazos gyventojų – 1,7 milijonai – buvo priversti palikti savo namus. Remiantis Jungtinių Tautų  duomenimis, išlieka kritinis vandens, maisto ir elektros stygius.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

JOOOOO...

Zelenskis jau nusipirko jungtinėse arabų emiratuose dvi jachtas už 75 milijonus dolerių...

JAU NEBE JUOKINGA

Kur ir kam tik Lietuva nepadeda...Ukraina, Baltarusija, Taivanis, Armėnija, Gruzija, Palestina, Moldavija...Tik...patys esame ES šiknoje: mažiausios pensijos, atlyginimai. Aplink kalvarijų turgų - dar tualetai lauke. Jau nekalbu apie apgailėtiną švietimo ir sveikatos sistemą. Kas penktas gyvena žemiau skurdo ribos...

Mazoka...

Negeda tiek mazai skirti?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS