Lietuva iš Švedijos perka oro gynybos sistemų treniruoklių | kl.lt

LIETUVA IŠ ŠVEDIJOS PERKA ORO GYNYBOS SISTEMŲ TRENIRUOKLIŲ

  • 1

Krašto apsaugos ministerija (KAM) ir Švedijos kompanija „SAAB Dynamics“ pasirašė sutartį dėl oro gynybos sistemų treniruoklių, jie bus naudojami rengiant karius.

Už trumpojo nuotolio oro gynybos sistemų RBS70 treniruoklius, jų atsargines dalis bei Lietuvos specialistų apmokymą Švedijos kompanijai bus sumokėta 5,8 mln. eurų.

„Stiprindama oro gynybos pajėgumus, Krašto apsaugos ministerija tęsia oro gynybos sistemos RBS70 modernizavimą. 2015 metais buvo modernizuoti raketos ir jų paleidimo sistemos, o šie „SAAB Dynamics“ gaminami pažangūs treniruokliai mažins karių rengimo kaštus, bet leis išlaikyti aukštą Oro gynybos bataliono pasiruošimo lygį“, – pranešime spaudai sakė KAM ginkluotės ir valdymo departamento direktoriaus pavaduotojas pulkininkas leitenantas Jurijus Gvozdas.

Treniruoklių Lietuvos kariuomenei projekte dalyvauja ir privatus Baltijos pažangių technologijų institutas. Ši Lietuvos mokslo įstaiga kartu su „SAAB Dynamics“ kurs ir integruos trijų dimensijų žemėlapius. Jie treniruoklyje atvaizduos realią aplinką.

Lietuvos kariuomenės Oro gynybos batalionas ginkluotas modernizuota 4-os kartos RBS70 sistema, kuri taikinį aptinka 50 kilometrų atstumu ir gali jį sunaikinti 8 kilometrų atstumu 5 kilometrų aukštyje. RBS70 sistemą sudaro raketiniai kompleksai RBS70 su apžvalgos radarais „Giraffe Mk-IV“.

Oro gynybos batalionas taip pat ginkluotas trumpojo nuotolio raketinėmis oro gynybos sistemomis „Stinger“. Lietuva iš Norvegijos taip pat planuoja įsigyti vidutinio nuotolio oro gynybos sistemų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

O žemiausias aptikimo ir sunaikinimo aukštis koks? Ar gebėtu sunaikinti 1000 dronu kurie neštu sprogmenis, karį, ir t .t.? Jau šiai dienai Rusija turi skraidančių automobilių, o jų techninės charakteristikos nuostabios ir tiktu tokioms mažoms šalims uzgrobineti. Taip kad perkama tai kas būtų sunaikinta per pirmas karo valandas ir yra žalinga Lietuvai .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS