Lietuviai šventė trankiai: vaiko teisių gynėjai sulaukė dvigubai daugiau pranešimų | kl.lt

LIETUVIAI ŠVENTĖ TRANKIAI: VAIKO TEISIŲ GYNĖJAI SULAUKĖ DVIGUBAI DAUGIAU PRANEŠIMŲ

  • 6

Šių metų Kalėdų savaitgalį vaiko teisių gynėjai gavo 390 pranešimų apie galimus vaiko teisių pažeidimus, iš jų 74 kartus teko reaguoti skubiai, kartu su policijos pareigūnais.

Iš viso per savaitgalį saugią aplinką teko užtikrinti 103 vaikams, trečiadienį pranešė Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba.

Pasak tarnybos direktorės Ilmos Skuodienės, gautų pranešimų skaičius šiais metais išaugo daugiau nei dvigubai, palyginti su praėjusiais metais, tačiau šiais metais išvengta itin skaudžių atvejų.

Gauti pranešimai daugiausia tipinio pobūdžio – susiję su nesaikingu alkoholio vartojimu, smurtu, nesutarimais tarp tėvų.

„Nors bendras pranešimų skaičius išaugo, tačiau reikia nepamiršti, kad ir šventinis savaitgalis šiais metais buvo ilgesnis, tai, ko gero, pagrindinė priežastis, lėmusi pranešimų padidėjimą“, – sako I. Skuodienė.

2022 metų Kalėdų savaitgalį vaiko teisių gynėjai gavo daugiau nei 150 pranešimų apie galimą vaiko teisių pažeidimus, 60 kartų pranešimai buvo skubūs ir reaguoti teko kartu su policija. Iš viso praėjusių metų kalėdinį savaitgalį saugią aplinką užtikrinti reikėjo daugiau nei 80 vaikų.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Anonimas

Šitą "vaikų teisių" kromelį reikia uždaryti.Vietoj to įvesti vaiko pareigų instituciją.

Leninas

Pritariu nuomonei

ai

isvaikyt tuos vaiku teisiu gynejus nieko neismanancius apie vaiku pareigas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS