Lietuviams Izraelyje ir Palestinoje URM siūlo būti budriems | kl.lt

LIETUVIAMS IZRAELYJE IR PALESTINOJE URM SIŪLO BŪTI BUDRIEMS

  • 5

Lietuvos piliečiams, esantiems Izraelyje, Užsienio reikalų ministerija (URM) siūlo būti budriems, sekti oficialią valstybinių institucijų informaciją ir laikytis vietos valdžios nurodymų. URM įspėja, kad saugumo situacija gali kisti labai greitai.

Taip pat rekomenduojama būti budriems ir šiuo metu esantiems Palestinoje.

Tokias rekomendacijas URM pateikė po to, kai „Hamas“ teroristinė grupuotė šeštadienį radėjo teroristines atakas, įsiveržiant į Izraelio teritoriją bei apšaudant ją raketomis.

„Jei šiuo metu esate Izraelyje arba Palestinoje ar ketinate ten keliauti, prašome nedelsiant užsiregistruoti adresu https://keliauk.urm.lt/keliones-registracijos-forma, kad prireikus galėtume  susisiekti dėl konsulinės pagalbos“, – nurodo URM ir primena, kad Lietuvos piliečiai į ministeriją dėl konsulinės informacijos gali kreiptis visą parą.

Lietuvos diplomatijos vadovas Gabrielius Landsbergis socialiniame tinkle "X" šeštadienį pareiškė, kad Lietuva „smerkia „Hamas“ Izraelio apšaudymą raketomis ir smūgius civiliams gyventojams“.

Iš blokuojamo Gazos Ruožo Izraelio link šeštadienį nuo 6 val. 30 min. (ir Lietuvos laiku) paleista dešimtys raketų iš palestiniečių teritorijos. Pietų Izraelyje dėl tiesioginio pataikymo žuvo septintą dešimtį metų ėjusi moteris, o dar 15 žmonių buvo sužeisti.

Izraelio kariuomenė įspėjo dėl sirenų šalies pietuose bei centriniuose rajonuose ir paragino žmones būti netoli slėptuvių.

Izraeliečių gynybos ministras Yoavas Gallantas (Joavas Galantas) pareiškė, kad palestiniečių kovotojų grupuotė „Hamas“ pradėjo karą su Izraeliu.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Anonimas

juokinga musulmonam ginklus ir raketas parduoda vakarai ir amerika kaip sakant civilizuotas pasaulis ir pats po to nuoju kenčia ,svarbiausia nepasimoko nes pinigai akis užtemdo ir patys į jas gaus.

Anonimas

vaziuokit i lietuva ubagu kras0ta visus priims vergai juk reikalingi

JONAS

Kodėl juk lietuva paskialpta 3 iš pavojingiausiu šaliu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS