Lietuvių kalbos besimokantys jaunuoliai tampa šalies ambasadoriais | kl.lt

LIETUVIŲ KALBOS BESIMOKANTYS JAUNUOLIAI TAMPA ŠALIES AMBASADORIAIS

Ar žinote, kiek laiko reikia norint tapti šalies ambasadoriumi? Pasirodo, neoficialiam statusui įgyti gali pakakti vos kelių savaičių.

Lietuviški šokiai, lietuviškos dainos ir kiek sutrikę, bet linksmi įvairiataučiai veidai – taip finišuoja lietuvių kalbos ir kultūros kursai Lietuvos edukologijos universitete (LEU). Šiemet į juos susirinko 81 studentas iš 19 pasaulio šalių.

„Jie, grįžę į savo šalį, pasakoja, kas yra Lietuva, kas yra lietuvių kalba, kokie čia žmonės, koks maistas, kaip čia viskas kvepia, kaip čia viskas atrodo – tai yra labai svarbu“, – pasakoja LEU Lietuvių kalbos ir kultūros centro vadovė Vilma Leonavičienė.

„Jie yra stiprūs Lietuvos ambasadoriai, grįžę savo šalį – Ukrainą, Lenkiją, Gruziją – parašo straipsnį arba išleidžia monografiją, kuri yra susijusi su Lietuva“, – pridėjo LEU Lietuvių kalbos ir kultūros centro vadovė.

Noras išmokti ar bent pramokti lietuvių kalbą – toli gražu ne vienintelis motyvas užsieniečiams atvykti į mūsų šalį. Vieni ieško savo lietuviškų šaknų, kiti nori susipažinti su kultūra prieš pradėdami studijas Lietuvoje, o dar kiti paprasčiausiai tenkina smalsumą ir plečia akiratį, paraginti anksčiau kursus baigusių draugų.

Lietuvių kalbos ir kultūros vasaros kursai Edukologijos universitete organizuojami nuo 2004-ųjų. Per tą laiką juos baigė šimtai studentų iš kelių dešimčių pasaulio valstybių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS